De 5 Franse favorieten van Martine

Franse favorieten

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Dit keer de Franse favorieten van Martine Jongbloed.

In haar PR functie bij het Frans Bureau voor Toerisme had Martine Jongbloed regelmatig contact met ondernemers in Frankrijk. Veel van hen zetten zich in voor het bewuster, schoner en duurzamer maken van hun producten en diensten met respect voor mens, milieu, cultuur en natuur. Nu ontwikkelt ze met greenspin.nl activiteiten om deze initiatieven die echt het verschil maken onder de aandacht te brengen in Nederland.

Horloge
Het Franse merk AWAKE ontwikkelde een horloge om de plastic vervuiling in onze oceanen extra onder de aandacht te brengen. De armband van het horloge is gemaakt van gerecyclede plastic flessen- en visnetten. De grootste plastic vervuilers van de oceanen. Het horloge laadt op dankzij zonne-energie. President Macron – net als ik – fan en droeg het horloge tijdens de G7-top. www.awakeconcept.com

Kant + Kunst + Koraal 
Ontwerper Jeremy Gobé raakte gefascineerd door het feit dat de vorm van koraal en kant opvallend veel overeenkomsten vertonen. Samen met een kantfabriek in Puy en Velay, in de Auvergne,  creëerde hij een ontwerp waardoor babykoraal zich makkelijker hecht en daardoor sneller groeit. Koraalriffen zijn belangrijke ecosystemen en dienen als schuilplaats voor vissen. Initiatieven zoals die van Jeremy zijn hard nodig. Zonder ingrijpen zal er volgens voorspellingen in 2050 geen koraal meer in de wereld zijn. www.corailartefact.com

Fondation Good Planet van Yann Arthus Bertrand
Fondation Good Planet is een initiatief van Yann Arthus Bertrand (de man achter de foto’s vanuit de lucht) en heeft als missie ecologie en solidariteit onder de aandacht te brengen.  Belangrijke terugkerende thema’s zijn: biodiversiteit, duurzame landbouw, schone energie, afval en educatie. Het is mogelijk om workshops te volgen, exposities te bekijken of naar concerten te luisteren. Dit alles op een prachtige locatie in Parijs. 
https://www.goodplanet.org/en/

Stijlvolle ski’s 100% made in France 
 De houten ski’s van het merk Marcel Livet zijn elegant, stijlvol en garanderen een perfecte performance in de sneeuw. Het hout is afkomstig uit ecologisch beheerde bossen met het FSC-label. Elke stap van de productie wordt uitgevoerd in de werkplaatsen van het bedrijf voor een gegarandeerd 100% Made in France product. Oprichter Victor Edouard, ingenieur en skileraar combineerde zijn passies bij het ontwerpen van de ski’s. De naam van het merk  is een eerbetoon aan zijn overgrootvader, een fervent alpinist in de jaren ‘20. 
https://www.marcel-livet.fr/index.html

Weckpotten van Le Parfait
Van Franse bodem publiceerde al eerder een artikel over de Le Parfait weckpotten met een lekker recept van rillettes van eend. En ook een leuk artikel over wecken is Wecken met Le Parfait.

Ook meedoen aan deze leuke rubriek? Mail dan je 5 Franse favorieten producten naar vanfransebodem@gmail.com en het wordt geplaatst.

Eén reactie op “De 5 Franse favorieten van Martine”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: