De 5 Franse muziekfavorieten van Denise

Deze nieuwe rubriek is een vervolg op de populaire rubriek: De Franse favorieten van… Een rubriek waarin men beschreef welke Franse producten favoriet zijn. Eind 2020 deed ik een oproep voor deze nieuwe rubriek en het aantal inzendingen was ook weer net als bij de vorige rubriek overweldigend. Leuk om te zien en lezen wat de Franse muziekfavorieten zijn van anderen. Misschien herken je ze allemaal maar er zijn er misschien ook bij die je nog niet kende. Laat je inspireren en luister naar de Franse muziekfavorieten van Denise Glorieux-Veeman uit België.

Denise: “Veel succes gewenst in dit nieuwe jaar en ga vooral door met uw prachtige en zeer bruikbare tips voor de liefhebbers van Franrkijk zoals ik”.

1) Jean GABIN met Maintenant je sais
Dit is naast een beroemde acteur ook nog een beroemde zanger. Zijn stem vind ik fantastisch en de tekst is zo mooi.

 2) Françoise HARDY met Tous les garçons et les filles
Ik zag haar optreden in Brussel en iedereen hing aan haar lippen. Achteraf bleek het toch iemand te zijn met een sterk karakter die heel goed wist wat ze wou. Ik was grote fan, ik droeg mijn haar net als zij.

 3) Sylvie Vartan met Je suis la plus belle pour aller danser
Ik zong dit liedje uit volle borst mee en vond dat het bij mij paste. Ik kocht magazines als ‘Mlle Age Tendre’ waarin de teksten stonden en die leerde ik van buiten.

 4) Sheila met l’école est fini
Bijna hetzelfde verhaal als bij Sylvie Vartan. Ik kocht een Frans magazine, ook ‘Salut les copains’ was er zo eentje om vooral de liedjesteksten te leren maar ook weer voor hun kapsel en kleding na te bootsen. (geluid bij deze clip is niet zo best)


5) Johnny Hallyday met Vivre pour le meilleur
Johnny had een Franse moeder en Belgische vader die hem in de steek had gelaten toen hij nog zeer jong was.Vandaar dat ik een symphatie voor hem had. Zijn stem is ruw en apart, ik zag hem aan het werk in Vorst Nationaalen ook daar ging iedereen uit de bol.
Deze muziek roept voor mij mooie herinneringen op en leerde mij vooral de Franse taal en gewoonten.

Wil jij ook een keer met je Franse muziekfavorieten in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 5 favorieten Franse muzieknummers zijn.

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram of volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s