De Franse muziekfavorieten van Lindsey

Deze nieuwe rubriek is een vervolg op de populaire rubriek: De Franse favorieten van… Een rubriek waarin men beschreef welke Franse producten favoriet zijn. Eind 2020 deed ik een oproep voor deze nieuwe rubriek en het aantal inzendingen was ook weer net als bij de vorige rubriek overweldigend. Leuk om te zien en lezen wat de Franse muziekfavorieten zijn van anderen. Misschien herken je ze allemaal maar er zijn er misschien ook bij die je nog niet kende. Laat je inspireren en luister naar de Franse muziekfavorieten van Lindsey Lillian.

Lindsey: “Ik ben dol op de oude Franse klassiekers, maar luister ook heel graag naar alle nieuwe chansons in de top 10.”

1. Moi…Lolita / Alizée
Ik was 10 jaar toen dit liedje van Alizée werd uitgebracht. Het nummer kwam op de 2e plek in de muzieklijsten van Nederland en Frankrijk. Het was echt een megahit! Dit nummer zong ik met klasgenootjes keihard mee. Echter had ik toen nog geen idee wat ik zong, maar een ding was zeker, vanaf dat moment was ik dol op de Franse muziek. Ook luisterde ik als tiener graag naar Kate Ryan die vele liedjes coverde van goede Franse artiesten zoals Voyage voyage van Desireless en Désenchantée van Mylène Farmer.

2. Pour que tu m’aimes encore / Celine Dion – L’envie d’Aimer / Daniel Levi
Deze twee nummers staan beide op plaats 2 omdat deze twee liederen op mijn bruiloft zijn afgespeeld. Ze betekenen dus heel veel voor mij en voor mijn man. Mijn man heeft die van Celine Dion gekozen en ik die van Daniel Levi. De teksten zijn prachtig.

3. Paroles / Dalida 
Als ik terug in de tijd kon zou ik best een concert willen hebben meegemaakt van Dalida. Het lijkt mij echt een powervrouw met overigens een geweldige stem. Het liedje “Paroles” zing je zo lekker mee omdat het refrein lekker simpel is. Alleen maar “Paroles”.😉

4. Les Champs-Élysées / Joe Dassin 
Heel simpel. Je wordt gewoon ontzettend vrolijk van dit nummer, althans ik wel! De melodie, de tekst. In een woord: fantastique!

5. Nathalie, La ballade des gens heureux, Pour un flirt et Non non rien n’a changé
Mijn opa was een goede muzikant. Speelde piano, keyboard, gitaar, accordeon, banjo, mondharmonica en meer. Hij was dol op Frankrijk, had een huis in Cap d’Agde en sprak goed Frans. Hij speelde dus vooral Franse liedjes. Met zijn bandje nam hij tapes op en later werden dat cd’s. De 4 liedjes die me het meeste zijn bij gebleven van wat hij zong waren deze. Echte Franse klassiekers die iedereen wel zo’n beetje kent. 

Wil jij ook een keer met je Franse muziekfavorieten in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 5 favorieten Franse muzieknummers zijn.

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram of volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s