De Franse muziekfavorieten van Hélène

Deze nieuwe rubriek is een vervolg op de populaire rubriek: De Franse favorieten van… Een rubriek waarin men beschreef welke Franse producten favoriet zijn. Eind 2020 deed ik een oproep voor deze nieuwe rubriek en het aantal inzendingen was ook weer net als bij de vorige rubriek overweldigend. Leuk om te zien en lezen wat de Franse muziekfavorieten zijn van anderen. Misschien herken je ze allemaal maar er zijn er misschien ook bij die je nog niet kende. Laat je inspireren en luister naar de Franse muziekfavorieten van Hélène.

1.Francis Cabrel: Je l’aime a mourir
Ik was een meisje van 13 jaar, Dat jaar, 1979, werd Francis Cabrel bekend met deze hit. Zijn nummers blijven mij nog altijd verwarmen. Teksten over de liefde maar vooral maatschappelijk relevante teksten. Prachtig gevat in verfijnde en compacte poezie, opgebouwd uit metaforen en heldere beelden. Wat een kunstenaar!

 2. Zaz: Eblouie par la nuit
Ik was mijn badkamer aan het schoonmaken, had de nieuwe CD van Zaz opgezet. Soms heb je dat….dan hoor je een nieuw nummer voor het eerst…en Wham! Nou dat had ik met dit nummer. Naderhand de tekst goed geluisterd hebbende vind ik dat de manier hoe zij haar stem gebruikt precies aansluit bij de tekst.

3. Gilbert Beaucoup: Et maintenent
Monsieur 100.000 Volts! Als kind namen onze ouders ons mee naar concerten. Geen oppas maar gewoon mee. Hoe mooi is dat?! Waaronder dus ook Beaucoup, waar mijn broer naar vernoemd is. Veel indruk op mij gemaakt. Ik zie m nog zo langs mij door het gangpad zingend lopen.

4. Nicolle Croisille: Une femme avec toi
Heerlijke tekst (origineel italiaans) maar heerlijk! Daarnaast maakt de clip het helemaal af. Ik ben gek op de 16e en 17e eeuw….opgenomen opn  prachtige locatie!

5. Patrick Bruel; Place des grands hommes
Een paar jaar nadat ik mijn 4 jaar oudere broer op mijn 17e verloren had en ik mijn eerste echte baan veroverd had begon voor mij het leven waarin ik voor 200 %,( liefst nog meer 🙂 mijn leven leefde. Mijn werk maakte dat ik reizen kon waarnaar ik wilde, ervaren kon wat ik wilde, de wereld leerde kennen op de manier die ik fijn vond. Die eerste jaren had ik altijd de muziek van Partick Bruel bij me (ja, ja op mijn Sony walkman). Ik heb dit liedje gekozen omdat deze mij precies weer laat voelen wat ik een levenslust ik had. Een liedje van gezelligheid, vrolijkheid, emotie en ook één die laat zien hoe snel de jaren voorbij gaan…..Door dit liedje voel ik altijd weer het licht en de mogelijkheden die volop mijn leven in schitterden. En daar heeft Partick mij toch maar mooi in vergezeld. 😉

Stiekem laat ik deze naam ook nog even vallen. (Geen uitleg nodig waarom) 🙂 Louana: Donne moi ton coeur. Zou gedraaid moeten worden op de Nederlandse radio. Wat mij betreft een zomerhit voor dit jaar. Warme dagen, terras op het strand, drankje erbij……heerlijk toch?! 

Warme groetjes, Hélène

Wil jij ook een keer met je Franse muziekfavorieten in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com  en laat ons weten wat jouw 5 favorieten Franse muzieknummers zijn.

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram of geef je emailadres door via volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: