Kaasfondue van topkwaliteit bij pop-up restaurant Smelt Amsterdam

Het is lef hebben in deze tijd…. een restaurant, bistro of brasserie beginnen. Ik doe het de nieuwe eigenaren niet na. Toch zijn er velen die niet stil blijven zitten en het lef hebben om iets nieuws te beginnen of misschien wel iets ouds in een vernieuwd en verbeterd jasje. Dat dachten ook de (nieuwe) eigenaren van het pop-up restaurant Smelt in Amsterdam.

De historie gaat terug naar 2019. Toen opende de deuren van kaasfondue pop-up restaurant ‘Fondue van de Kaaskamer’. Vier maanden werden de beste kaasfondues geserveerd in allerlei varianten op een gezellige plek op het Westergasterrein. Nu is de locatie en naam veranderd (en dat durven we te zeggen: verbeterd) maar de missie is hetzelfde gebleven: kaasfondue van topkwaliteit serveren!

De nieuwe locatie is niks minder dan Café de Doffer, net als de Kaaskamer van Amsterdam, een begrip in de hoofdstad. Beide zaken zijn al ruim een kwart eeuw overburen en deze winter smelten beide zaken samen. Tegenover de winkel, naast het café (Runstraat 12) in een authentiek doch gloednieuw restaurant kun je vanaf 10 december in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer met de geweldige service van team de Doffer.

Kaasfondue Extraordinaire
Kaasfondue kent velen variaties en Joost Hammann kent er veel, maar voor deze pop-up zijn wederom de vier állerbeste recepten geselecteerd. Deze vier zullen vast op de kaart staan, met daarnaast altijd een wisselfondue. De jongens van de Doffer (Gijs Benders en Johan Karsemeijer, beide Hotelschool Maastricht en mega groot hart voor de horeca) hebben uiteraard uitgebreid meegeproefd en zorgen met hun expertise in hospitality dat ‘Restaurant Smelt’ dit jaar een echt De Kaaskamer x de Doffer concept is geworden.

Vechten om de non?
De echte liefhebber weet gelijk waar we het over hebben; dat laatste krokant geworden restje kaas-fondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt. In Zwitserland noemen ze dit ‘la religieuse’ oftewel ‘de non’. Volgens traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Kom bij Restaurant Smelt vechten om dat laatste goddelijke hapje…

For the time being is Restaurant Smelt enkel open op zaterdag en zondag van 12:00-17:00. De eerste dag van opening is 10 december! Reserveren kan via www.restaurantsmelt.nl. De pop-up heeft een open einde, maar blijft sowieso tot 01 maart 2022.

En als alles weer open gaat in het nieuwe jaar dan zijn de maandagen weer terug met Mont d’Or Monday, waar de hele maandagavond in het teken staat van de Franse bergkaas Mont d’Or.

 Smelt | Runstraat 12 | De 9 straatjes Amsterdam | 020 622 6686 | info@restaurantsmelt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: