Kaasfonduen in de zomer, bij Smelt kan het!

De associatie bij het woord ‘smelten’ is al snel vrij zomers. ‘Smelten van de hitte’, of je het nu zelf bent of je ijsje. Restaurant Smelt in de Amsterdamse Jordaan maakte afgelopen winter naam als kaasfondue restaurant extraordinaire en wees eerlijk; bij het woord ‘smelt’ denk je natuurlijk ook snel aan kaas. Goed nieuws: zomer en fondue gaan bij Smelt perfect samen! Geloof je ons niet?


Kaasfonduen in de zomer, bij Smelt kan het!
Smelt is een samenkomst van Cafe de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam. De liefde voor Amsterdam, kwaliteit kaas(fondues) én gezelligheid is wat de twee samensmolt. Oh, en het feit dat ze al 25 jaar overburen zijn! Een beetje zonneschijn gaat zo’n verbondje natuurlijk niet stoppen. Joost Hamman (eigenaar van De Kaaskamer): “een zomerse fondue samenstellen ging voor ons eigenlijk best gemakkelijk. We hebben aardig wat kennis in huis en weten natuurlijk wat we zelf lekker vinden. De crux zit hem onverwachts niet eens in het gebruik van de kaassoorten, maar veel meer in wat je erbij serveert; denk bijvoorbeeld aan groene asperges, druiven en veel verse seizoensgroente.”
Maar er zijn uiteraard meer, creatieve, manieren om met kaasfondue om te gaan in de zomermaanden.

Broodje kaasfondue
De sandwiches bij Smelt zijn hot! Letterlijk. Simpel gezegd zijn het de kaasfondues, maar dan tussen twee dikke plakken wit zuurdesembrood van Bakkerij Mama.
Zo druipt het broodje Zwitserse fondue bijvoorbeeld van de aromatische bergkazen met als absolute smaakmaker de Gruyere Alpage. Het broodje Franse kaasfondue is een waar paradijs voor de blauwe kaasliefhebber en zo heeft Smelt op dit moment vier broodjes kaasfondue op de kaart staan, elk met hun eigen thema.
Maak de fondue tosti’s helemaal naar wens met de huisgemaakt kimchi of bekroonde boeren
beenham. En ja, voor de liefhebber is er ook ketchup. Ook natuurlijk huisgemaakt. De broodjes zijn perfect als lunch, Smelt is dan ook gewoon open voor de lunch tussen 12:00 en 16:00.

Bierfondue: Smelt x Two Chefs Brewing
Fondue maak je natuurlijk met wijn (of appelsap voor de kids), maar wat nou als je die wijn wisselt met een dorstlessende Pale Ale met een licht karakter en een fruitige body van citrus, citroengras en een vleugje grapefruit…
Nou dan krijg je dus een geweldig lekkere bierfondue! Het biertje waar we het over hebben is natuurlijk de Funky Falcon van Two Chefs Brewing. Samen met de chefs-turned-into-bierbrouwers ontwikkelde Smelt een heerlijk frisse, zomerse bierfondue. Beviel zo goed dat hij vanaf nu vast op de kaart staat! Ten zeerste het proberen waard.

Restaurant Smelt | Runstraat 12 | De 9 straatjes Amsterdam | 020 622 6686 | info@restaurantsmelt.nl | www.restaurantsmelt.nl

Van Franse bodem afgelopen winter genieten van een heerlijke kaasfondue bij Smelt. Lees hier het artikel “Van Franse bodem geniet van een heerlijke kaasfondue bij Smelt in Amsterdam”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s