Boek: Een doos vol heugenis- kroniek van een Franse familie

Recentelijk voltooide Leonard van Veldhoven dit boek en is op 13 oktober door Uitgeverij Gopher in Harderwijk uitgegeven: Een doos vol heugenis – Kroniek van een Franse familie in roerige tijden: 1835-1964.

Dit boek geeft een unieke kijk op de wording van het huidige Frankrijk door de ogen van een familie van klokkenmakers die drie generaties lang in het zuid-Franse Montolieu gewoond en gewerkt heeft. Van paard en wagen tot trein en auto, van postkoets tot telefoon, radio en TV, van beroering tot oorlog en vrede, en het effect van al deze veranderingen en gebeurtenissen op het leven van alledag.

Paperback – 636 pagina’s – prijs € 29,50. Te bestellen: www.gopher.nl en (online)boekhandel

Voor iedere liefhebber van geschiedenis en van La Douce France geeft deze honderddertig jaar omspannende familiekroniek een unieke kijk op de wording van het huidige Frankrijk.

Leonard van Veldhoven, architect, hotelier, reiziger en schrijver, woont in Montolieu, een boeken- en kunstenaarsdorp in het zicht van de Pyreneeën, nabij de middeleeuwse Cité van Carcassonne. Nazaten, dorpelingen en talrijke documenten verschaften hem een schat aan informatie over een familie van klokkenmakers die drie generaties lang in Montolieu gewoond en gewerkt heeft. De kroniek van hun levensloop is het fascinerende en aangrijpende relaas van een familie in tijden van oorlog en grote maatschappelijke en politieke beroering, toen ontdekkingen en uitvindingen het dagelijks leven steeds sneller en ingrijpender veranderden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s