Heerlijke steak tartare eten bij Grand bar en brasserie Marie in Utrecht

Ik heb een zwak voor zowel carpaccio als steak tartare dus als dat ergens op de kaart staat is mijn keus snel gemaakt. Een tijdje terug was ik in Utrecht en eigenlijk waren we speciaal afgereisd naar deze stad in het midden van het land omdat daar namelijk de bistro Marie is gevestigd. Ik heb daar al eens een blogbericht over geschreven maar was er zelf nog niet geweest. Een goede en mooie reden dus om maar eens naar dit leuke etablissement toe te gaan. De foto’s op de website zagen er leuk uit en dat is toch het eerste waar je dan naar kijkt.

Rond 13.00 uur stappen we naar binnen bij Marie in Utrecht en wat meteen opvalt zijn de leuke lampen, beetje jaren 20/30 achtig van de vorige eeuw. Wat ook opvalt is dat het al aardig vol zit met mensen, altijd een goed teken….dan is de keuken dus goed. We bestellen een witte wijn en wat water en kijken verder op de kaart. Hé mijn favoriet, steak tartare, die nemen we dus. Ondertussen wordt het steeds drukker bij Marie. De sfeer is gezellig, zeg maar gemoedelijk, babbelende mensen, geen opdringerig personeel en het interieur is een kijkje waard, we komen de wachttijd op onze bestelling al kletsend door.

Wanneer deze arriveert zien we een heerlijk stuk bruin brood met daarop een prachtig uitziende steak tartare. De smaak is werkelijk geweldig, alles is heerlijk vers en ziet er prachtig uit. De augurken en uitjes overheersen niet maar geven de steak tartare net even dat zuurtje en die bite. e teefjes eigeel maken de steak heerlijk smeuïg en de paar toefjes truffelmayonaise hadden wat mij betreft weggelaten mogen worden. Ze horen er eigenlijk ook niet op/bij. Maar deze twist zien we door de vingers en geven deze steak tartare toch een vette 8, een reden om voor om te rijden.

Grand Bar & Brasserie Marie |. Maraiplaats 14 | Utrecht | grandbarmarie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: