Het Parijse Café en Madeleines

cafe

Ik kan het mij haast niet voorstellen, Parijs zonder cafés. Wat zou de stad dan zijn? Geen terrassen en geluiden van glaswerk en kopjes en een goeduitziende Franse ober die als een soort slang langs de tafels en stoelen loopt. Het zou een stad maar saai maken. Het café, maar vooral ook de terrassen erbij, geven de stad toch een bepaalde allure. Het terras van een café is ook bij uitstek de plek om heerlijk lang te zitten en om te zien en gezien te worden. Om de trek te stillen een overheerlijke madeleine voor bij de koffie, kan je lekker lang blijven zitten! Bon Appétit!

06c96f3611b1647d4a8cfebc3c8d71c9

Het Parijse Café

Bij een café hoort koffie en bij koffie een café. De allereerste cafés schonken echt alleen maar koffie, dat veranderde al snel en werden er ook alcoholische dranken geschonken. Het was de plek en het trefpunt van filosofen, intellectuelen en schrijvers. Het eerste café in Parijs werd in 1686 geopend door een Italiaan. Het café heette Procopio en werd al snel Procope genoemd. Het café bestaat nu nog als restaurant.

caf

Er ontstonden ook cafés chantants, waar zangers, zangeressen en andere variétéartiesten optraden. Zo rond de 19e eeuw werd het café steeds meer een trefpunt in en voor de buurt. En zo ontstond de gewoonte om op elk willekeurig moment van de dag een café binnen te lopen om daar aan de bar een Café Noir te bestellen of om op het terras te genieten van een heerlijk glas koude witte wijn.

Wil je weten hoe je moet bestellen in Parijs? http://www.frankrijk.nl/2013/12/codewoordjes-bestellen-parijs/

Ken jij een leuk café of terras in Parijs? Laat hieronder je reactie achter!

12b3e681556f0d23f93acebe07be0284

Beelden: Pinterest

Link: www.frankrijk.nl

Madeleines

Hieronder een video over hoe je Madeleines moet maken. De video is van Allrecipes.nl

5 reacties op ‘Het Parijse Café en Madeleines

 1. De madeleine wordt vermeld in de roman van Marcel Proust

  (zeer bekend, ik heb twee delen als theaterstuk in het Chassé

  gezien, waarin de madeleine genoemd werd en gegeten)

  A la recherche du temps perdu ,de Franse naam van het boek

  Wanneer de madeleine op de juiste manier, op het juiste

  moment, in de juiste thee wordt gedoopt, wekt de smaak

  ervan bij Proust een herinnering op aan de jeugd.

  Het recept heb ik ook, er zijn speciale vormpjes voor.

  Groet

  De Tok.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s