LU koekjes

 

Wanneer wij in La Douce France verblijven worden er zeker een aantal pakken LU koekjes gekocht en opgegeten. Het lukt zelden om ze nog vol mee naar huis te nemen zo lekker zijn deze koekjes. In Nederland zijn ze ondertussen ook te koop deze zalige biscuitjes uit Nantes. Verder zijn natuurlijk de Bastogne koeken, Prince koeken en Tuc koekjes ook bekende in de Nederlandse schappen en allemaal geproduceerd door LU.

van Franse bodem
Het ontstaan van LU

In het midden van de 19de eeuw, rond 1846, produceert het echtpaar Lefèvre-Utile uit Nantes, wafels en biscuitjes. Jaren later begint hun zoon een banketatelier en een biscuitfabriek. De bekendheid van LU groeit, mede door de reclamecampagnes en op de wereldtentoonstelling in Parijs in 1900 hebben ze een groot paviljoen waardoor ze bekend worden over de gehele wereld. Ook krijgen ze tijdens deze tentoonstelling een prestigieuze prijs uitgereikt. De naam LU is afkomstig door de beginletters van de namen Lefèvre en Utile samen te voegen.

van Franse bodem

van Franse bodem

Het bekendste koekje is denk ik het rechthoekige biscuitje Petit- Beurre met de 52 “tandjes”. Het koekje wordt voor het eerst ontwikkeld in 1886. Omdat het oog ook wat wil wordt er erg goed gekeken naar de verpakkingen van de koekjes. De verpakking wordt een communicatiemiddel voor de koekjes. Net als de reclamecampagnes rondom de koekjes.van Franse bodemIn de loop der jaren groeit het bedrijf LU door fusies en overnames. Het assortiment van de koekjes breidt zich uit en tegenwoordig is LU als merk niet meer weg te denken. Bij ons thuis doen de scholiertjes het erg goed vanwege die geweldige plak chocolade op het biscuitje.

van Franse bodem

Welk koekje is jouw favoriet?