Opinel mes en Croque Monsieur

OUVERTURE DEEL 1 De aankomende weken herblog ik een aantal artikelen waar ik mee begonnen ben op mijn blog. Waar ik zeg maar mijn blog mee geopend heb. Vandaar de naam OUVERTURE. Ik herblog deze artikelen omdat ze tijdloos zijn, opnieuw gelezen kunnen worden en omdat het gewoon leuke artikelen zijn om te lezen zodat ze niet in de vergetelheid raken. Oud wordt weer nieuw! Veel leesplezier met deze serie OUVERTURE!

Van Franse bodem

Mijn Opinel zakmes met blauw heft gaat altijd mee op vakantie maar ook tijdens een zomerse pique-nique, daarom dit simpele recept van een croque voor monsieur & madame, voor een heerlijke buiten brunch of lunch. 

Het Opinel zakmes
Tijdens de industriële revolutie ontwikkelde Joseph Opinel een zakmes. Niet geheel iets nieuws in die tijd maar wel uniek door de vorm van het houten heft, de gebruiksvriendelijkheid en de simpele constructie. Joseph Opinel maakte 12 verschillende maten en nummerde deze, waarbij het cijfer de lengte van het lemmet aangeeft.

Later wordt het mes geregistreerd en krijgt het een trademark. Joseph Opinel koos als embleem voor de gekroonde hand dat refereerd naar de hand van Johannes de Doper en het hertogdom de Savoy. Nadat het mes een grote internationale prijs won werd het mes wereldberoemd, van gewone man tot rijke adel, allemaal gebruikten ze het mes voor gewone klusjes want een Opinel is niet…

View original post 279 woorden meer

9 reacties

 1. Hallo Mireille,

  tot op heden nog geen winnaar gezien van alle inzenders……

  Beantwoord de vragen in een reactie hieronder en vermeld je email adres. Misschien win jij dan wel het leuke Opinelmes. Bon chance!

  De win-actie duurt tot 22 december 2014.

  succes en prettige jaarwisseling…….

  Like

 2. Hallo Gerard,
  Paul de Boer is de winnaar van het opinelmes. dit heb ik via Twitter en FB bekend gemaakt maar was wel zo handig geweest om het ook via het blog te doen. Mijn excuses hiervoor.

  Met vriendelijke groet,

  Mireille den Hartog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s