Aigle regenlaars en scholfilet

OUVERTURE DEEL 2
De aankomende weken herblog ik een aantal artikelen waar ik mee begonnen ben op mijn blog. Vandaar de naam OUVERTURE. Ik herblog deze artikelen omdat ze tijdloos zijn, opnieuw gelezen kunnen en mogen worden en omdat het gewoon leuke artikelen zijn om nog eens te lezen zodat ze niet in de vergetelheid raken. Oud wordt weer nieuw! Veel leesplezier met deze serie OUVERTURE!

Van Franse bodem

aiglenieuw

Aigle regenlaars in combinatie met scholfilet met amandelen. 

Twee “producten” die mij erg doen denken aan de vakanties uit mijn jeugd in Bretagne, Frankrijk. De regenlaars die we vaak nodig hadden tijdens onze vakantie vanwege de vele regenbuien en de vis aan de fantastische maaltijden die wij ’s avonds aten in de door mijn moeder uitgekozen hotels.

De Aigle regenlaars

Rond 1850 raakte twee Amerikanen met elkaar aan de praat over de rubberboom. Beide zagen wel handel in de sappen van deze boom, die verwerkbaar zijn tot rubber. De ene zag meer in autobanden voor de Amerikaanse markt. De andere Amerikaan dacht meer aan laarzen en kleding en vertrok met zijn idee naar Frankrijk. Daar woonden veel boeren en het regende nog wel eens daar in het Franse land. Om droge voeten te houden hadden deze boeren vast rubberlaarzen nodig zo dacht Hiram Hutchinson.

4a6595ce837f1617afd0f45e6630adcc

Hij vestigde zijn bedrijf in Frankrijk en bedacht een merknaam, a…

View original post 249 woorden meer

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s