Driekoningen met taart en een “boon”

Morgen is het weer drie koningen, dat met name in La Douce France “groots” gevierd wordt. In het kader van de OUVERTURE serie, de herblog van het blogartikel driekoningen met taart en een boon.

Van Franse bodem

Astrix en Obelix

Wij hier in Nederland vieren driekoningen niet meer zo aan maar in een aantal landen, waaronder Frankrijk, wordt op 6 januari, morgen dus, nog steeds driekoningen gevierd. Het is in die landen een heuse traditie en een onderdeel daarvan is het eten van een taart met een kroon erop en een “boon” erin.

Disney

In de taart bevindt zich de “boon”. Althans dat was vroeger zo, er werd een boon geplaatst in de taart, nu zijn dat kleine stenen poppetjes of figuren. Deze poppetjes zijn echte collectoritems geworden in de loop van de jaren en op menig rommelmarkt tref je dan ook bakken maar ook mooie vitrines aan waar de poppetjes in liggen. De figuurtjes worden op twee manieren gemaakt met een matte of met een glans vernislaag. De echte verzamelaars trachten van elk figuurtje de beide exemplaren te bemachtigen.

View original post 125 woorden meer

2 reacties op ‘Driekoningen met taart en een “boon”

  1. Leuke traditie, ik heb ‘m dit jaar ook meegenomen uit Frankrijk. Ik vroeg me wel af waar de Fransen die taarten ‘laten’. Die beeldjes komen meestal in series van zeker 6 stuks. Eten ze dan zoveel van die taarten dat ze een serie compleet kunnen krijgen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s