Morgen is het weer drie koningen, dat met name in La Douce France “groots” gevierd wordt. In het kader van de OUVERTURE serie, de herblog van het blogartikel driekoningen met taart en een boon.
Wij hier in Nederland vieren driekoningen niet meer zo aan maar in een aantal landen, waaronder Frankrijk, wordt op 6 januari, morgen dus, nog steeds driekoningen gevierd. Het is in die landen een heuse traditie en een onderdeel daarvan is het eten van een taart met een kroon erop en een “boon” erin.
In de taart bevindt zich de “boon”. Althans dat was vroeger zo, er werd een boon geplaatst in de taart, nu zijn dat kleine stenen poppetjes of figuren. Deze poppetjes zijn echte collectoritems geworden in de loop van de jaren en op menig rommelmarkt tref je dan ook bakken maar ook mooie vitrines aan waar de poppetjes in liggen. De figuurtjes worden op twee manieren gemaakt met een matte of met een glans vernislaag. De echte verzamelaars trachten van elk figuurtje de beide exemplaren te bemachtigen.
View original post 125 woorden meer
Leuk om te weten !
LikeLike
Leuke traditie, ik heb ‘m dit jaar ook meegenomen uit Frankrijk. Ik vroeg me wel af waar de Fransen die taarten ‘laten’. Die beeldjes komen meestal in series van zeker 6 stuks. Eten ze dan zoveel van die taarten dat ze een serie compleet kunnen krijgen?
LikeLike