Tefal

tefalIn menig keukenkast in Nederland staat hij, dé Tefalpan. Een pan met een anti- aanbaklaag. En een product van Franse bodem. Het is Marc Grégoire die in 1954 het advies van zijn vrouw opvolgt: zoals hij ook met zijn hengels had gedaan, gaf hij haar pannen een tefloncoating. Het werd een enorm succes en 2 jaar later wordt het bedrijf Tefal opgericht. De éérste producent van anti-aanbakpannen.

231631776alt3

Als in 1961 een Amerikaans tijdschrift een foto publiceert van Jackie Kennedy met in haar hand een Tefalpan schiet de verkoop omhoog en wordt de pan wereldberoemd. Tefal bedenkt de nationale pannenkoekdag en verkoopt daardoor miljoenen crepespannen. In de loop der jaren ontwikkelen ze nog meer huishoudelijke apparaten zoals wafelijzers, strijkijzers, frituurpannen, stoompannen, fonduepannen en snelkookpannen.

doshi levien tefal cookware patterns

Onderkanten van Tefal pannen ontworpen door Doshi Levien (jaren ’60/ ’70)

Op veel huishoudelijke gebieden biedt Tefal producten aan. Zoals de reclameslogan in de jaren’70 van de vorige eeuw luidde: Tefal, je denkt ook aan alles. Tegenwoordig is Tefal een merk dat niet meer weg te denken is en in menig keukenkast staat.

tefal, Frankrijk

Voor meer informatie over Tefal: www.tefal.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s