De Bretonse schipperstrui in een ‘nieuw jasje’

van Franse bodem

Het Bretonse streepje is en blijft mateloos populair. Het streepje blijkt nog steeds een inspiratie bron te zijn voor menig (beroemd) ontwerper. De veelvuldig gekopieerde zeemanstrui is qua snit tijdloos en het streepje niet meer weg te denken uit vele (zomer) collecties. Ook jonge Franse ontwerpers grijpen weer terug naar de Bretonse schipperstrui en geven daar hun eigen draai en creatie aan.  Ze brengen de zeemanstrui van toen, naar de tijd van nu. Vaak deels of geheel geproduceerd in La Douce France.

Frankrijk, Van Franse bodem, Bretonse streep

Zo worden onder andere de labels en knopen van de truien van La Touche Française vervaardigd in de Somme en wordt de van 100% zuiver scheerwol gemaakte trui gebreid en afgewerkt in Morbihan (Frankrijk). Leuk detail aan deze truien is de boord van de mouw, de driekleur van Frankrijk. Dit komt terug in het koord van de verpakking van de truien. Hun logo bestaat uit 2 gekruisde baguettes (verwijzing naar Frankrijk) en een schelp (verwijzing naar Bretagne).

Frankrijk, van Franse bodem, Bretonse streep

http://la-touche-francaise.fr

De bekendste producenten van de Bretonse schipperstrui zijn toch wel Saint James (sinds 1850), Petit Bateau en Armor-Lux (sinds 1938). Bij die laatste kan je via hun website je zeemanstrui of shirt personaliseren. www.armor-lux.com

Schermafbeelding 2015-10-29 om 17.56.30

Bij Armel Brittany grijpen ze terug en laten ze zich inspireren door zowel het Bretonse streepjes-shirt als de originele Bretonse schipperstrui. Zie de ‘oude’ en nieuwe ontwerpen op http://www.armelbrittany.com/blog-galerie/pull-marin-nouvelle-vague/ en http://www.armelbrittany.com/blog-galerie/mariniere-tricot-marin/

Schermafbeelding 2015-10-29 om 20.18.05

Schermafbeelding 2015-10-29 om 20.26.06