Auberge Jean & Marie, een Franse thuishaven in de Amsterdamse Pijp 

 Ze hebben een groot Frans hart voor eten, voor wijn en voor gasten, Marije Bremer en Jan Grijspeere van Auberge Jean en Marie in de Amsterdamse Pijp. Tussen de ‘hipsterige’ pop-up restaurants en overdachte horecaconcepten is deze Auberge een ‘gewone’ herberg waar gastvrijheid voorop staat.

Screenshot+2016-10-12+14.54.57-s-w250-h250-q90-m1476276909.png

JEAN ET MARIE
Marije ontmoet Jan in wijnbar Vyne en de connectie was er vanaf het eerste moment: “Ik kwam binnen voor een sollicitatie en het eerste wat Jan vroeg was: “Waarom heb je geen glas wijn? Aan het eind van de avond hadden we twee flessen op en waren we beste vrienden.” De vriendschap en gezamenlijke liefde voor de traditionele Franse keuken vertaalden zich al snel in een idee voor een eigen plek. Met samen meer dan 40 jaar horecaervaring is het niet alleen de liefde wat het onderscheid maakt; de aandacht voor gasten en kennis van eten en wijn komt altijd op de eerste plaats. Dat is geen natuurlijke aanname in de constant veranderende horeca in Amsterdam. De droom van Jan en Marije is een inspirerende realiteit geworden.

HD+R-8-s-w250-h250-q90-m1476276768.jpg

LA CUISINE
De Auberge verhult zich niet achter trucjes. De authentieke Franse gerechten zijn gebaseerd op de no-nonsense filosofie van de eigenaren. De Auberge betekent puur en oprecht eten. Geen overbodige franjes, maar een warme deken van Franse klassiekers. Cuisses de grenouilles, Quenelle de brochet Lyonnaise, Cotelette de porc à la Bonne Femme – alleen door de namen hardop uit te spreken is het alsof je als ‘population locale’ in een verborgen bistro diep in het Franse achterland zit.

Het menu is opgedeeld in 3- of 4-gangen voor respectievelijk €34,50 en €42,50, gecombineerd met een wisselende à la carte kaart en ‘specialités du chef’. Voor de lunch is er een aangepaste versie van de avondkaart aangevuld met een selectie van de beste Franse lunchklassiekers.

IMG_7440-s-w250-h250-q90-m1479289194.JPG

SÉLECTION DES SOMMELIERS
In de speciale ‘cave à vin’ verzamelen Jan en Marije een unieke collectie van wijnen. De Auberge heeft meer dan 200 wijnen op fles, waarvan er 70 per glas geschonken worden. Dit is één van de grootste selecties van Amsterdam. De wijnkennis van de twee kent maar één gelijke; het enthousiasme waarmee deze kennis met de gasten gedeeld wordt.

interiors-9-20161012145302-s-w250-h250-q90-m1476276784

L’AMBIANCE
Of je nu langskomt voor een goed glas wijn en een oester aan de bar of voor een avond Bourgondisch tafelen, de Auberge is er voor iedereen volgens Jan: We willen écht een buurtfunctie hebben. Als de buren terug blijven komen is dat voor ons het grootste compliment. Ik wil dat mensen zich bij ons thuis voelen.” Met een gastheer en –vrouw als Jan en Marije moet juist dat laatste geen enkel probleem zijn.

Auberge Jean & Marie  |  Albert Cuypstraat 58-60  |  Amsterdam  |   020-8452005

Kijk voor meer info op de mooi vormgegeven website: aubergeamsterdam.nl

screenshot2016-10-1214-53-17-s-w250-h250-q90-m1476276858

7 reacties op ‘Auberge Jean & Marie, een Franse thuishaven in de Amsterdamse Pijp 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s