Tentoonstelling Cas Oorthuys

Ik val een klein beetje van mijn geloof, om hier op het blog een tentoonstelling te promoten die niet van Franse bodem is. Maar naast het bloggen heb ik nog een kleine hobby en dat is het sparen van de oude kleine reisfotoboekjes van de serie Contact-Foto-Pockets.

 

Het gaat mij niet zo zeer om de vormgeving van de boekjes, want die zijn van zowel van binnen als van buiten niet zo boeiend. Wel gaat het mij om de foto’s die in de boekjes staan en het tijdsbeeld dat zij weergeven, de jaren ’50. De foto’s in de meeste boekjes zijn allemaal gemaakt door de grote Nederlandse fotograaf Cas Oorthuys. Een leuk weetje over de serie is dat de serie, die vanaf 1951 op de markt kwam, begon met de pocket ‘Bonjour Paris’.

 

Toch een beetje een link naar/met Van Franse bodem. Nu is er in Rotterdam in het Nederlands Fotomuseum nog tot 13 januari 2019 de mooie overzichtstentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys te zien. Wellicht ook met wat beelden van Franse bodem….wie weet.

 

Afgelopen zomer was er in Amersfoort een kleine tentoonstelling te zien met foto’s van Cas. Met name veel mooie oude beelden van Amersfoort waren er te zien. En ook van Amersfoort is er een pocket van Contact uitgekomen. Die ga ik hoop ik nog eens ergens op de kop tikken.

 

Tentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys, Nederlands Fotomuseum, Gebouw Las Palmas, Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s