De start van de Tour de France van 1978 in Leiden

Volgend jaar start de Tour de France op 6 juli 2019 op de Grote Markt in Brussel. In 2015 startte de Tour in Utrecht en was ik Tourmaker, oftewel vrijwilliger. Wat een geweldig evenement is de Tour om van zo dichtbij mee te maken. De Tour is wel vaker gestart in Nederland, waaronder in Rotterdam, maar ook in Leiden. Dat laatste wist ik niet. Dat daar het een en ander fout ging zie je in de documentaire hieronder van ‘Andere Tijden Sport’.

pays-bas-1978-prologue-du-tour-de-france-1978-dans-les-rues-de-leiden
Pays-Bas, 1978. Prologue du Tour de France 1978 dans les rues de Leiden.AFP

https://embed.vpro.nl/player/?id=NPS_1134045&profile=npodoc&sharing=1

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s