Zadig & Voltaire

Oeps, ik had nog nooit van dit merk gehoord. Maar mijn dochter des te meer. Die kijkt al maanden naar een tas van Zadig & Voltaire die ze graag wil hebben en dus kopen. Toen ik hoorde dat het een Frans merk was ging ik ook maar eens kijken. Zalig & Voltaire is jong, hip en uitdagend met een beetje rock&roll.

Kate-Moss-Zadig-Voltaire-Spring-2020-Campaign01

De oprichter van Zadig & Voltaire is Thierry Gillier, hij is de kleinzoon van André Gillier, mede-oprichter van het merk Lacoste. Hij komt uit Troyes, een grote textielstad en hij is  gepassioneerd door literatuur, waarvan Voltaire één van de favoriete schrijvers is. Thierry vind Zadig het favorieten boek van deze schrijver. Als Thierry een kleding -winkel begint is de naam snel gedacht: Zadig. In 1996 gaat Thierry Gillier in zee met een Schotse producent om een ​​kasjmier kledinglijn te ontwikkelen, onder het merk Zadig. Pas een jaar later werd Zadig, Zadig & Voltaire, nadat Thierry zijn vrouw Amélie ontmoette. Zij heeft een grote passie voor mode. 

Ze brengt de trendy stijl in die nu zo kenmerkend is voor het merk. Het silhouet van Zadig & Voltaire, een jeans, kasjmier trui, laarzen en leren jas is snel gevestigd. En niet te vergeten de rock&roll-look. Dit verfrissende concept groeit in Frankrijk uit tot één van de iconische merken en is nu bekend over de hele wereld, mede dankzij de vele sterren die ingezet worden voor marketing activiteiten.  Het merk heeft een collectie voor zowel vrouwen als mannen en kinderen met de nodige accessoires. De tas en het horloge van Zadig & Voltaire zijn de symbolische stukken van elke collectie. Zadig & Voltaire ontwikkelt zes collecties per jaar en gebruikt vele beroemdheden die het merk promoten. 

Zadig_SS20_Fashionela.jpg

Het Zadig & Voltaire-concept is een mode die chic, draagbaar, luxueus, trendy en origineel wil zijn. Het merk heeft zijn reputatie opgebouwd door het gebruik van prachtige materialen, zoals zijde en vooral kasjmier. Het merk is beroemd geworden dankzij zijn kasjmier truien met een “Elvis” in strass steentjes op de rug geborduurd of truien versierd met een schedel.

Amsterdam | P.C. Hoofdstraat 78 en Leidsestraat 5 | Den Haag | Hoogstraat 30 |  website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: