Un beau matin te zien in de bioscoop

Vanaf gisteren draait de Franse film UN BEAU MATIN in de Nederlandse bioscopen.

Alleenstaande moeder Sandra woont samen met haar acht-jarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf. De twee beginnen een affaire en Sandra heeft na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

UN BEAU MATIN is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve. Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première op het Filmfestival van Cannes (QUINZAINE) en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s