Beste croissant in Amersfoort

Het was de afgelopen dagen een drukte van jawelste nadat Proof Bakery in Vathorst (Amersfoort) werd uitgeroepen tot de bakker met de allerlekkerste croissant van Nederland. De klanten stonden rijen dik voor de winkel op donderdagochtend, na het uitkomen van het artikel in het AD. Rond 12 uur was er geen croissant meer te krijgen.  Een mooie opsteker vindt Vicky Littlejohn, eigenares van Proof Bakery.

Het begon allemaal met het artikel in het AD waarin televisiekok Miljuschka Witzenhausen aankondigde dat de lekkerste croissant te Hale was in Amersfoort. Na een oproep aan bakkers uit het hele land en een heuse testdag op 14 februari, kwam Proof Bakery als winnaar uit de bus. „Op alle testpunten kreeg deze croissant de hoogste score. Ook was de croissant megagroot, en daar maak je mij erg blij mee”, schrijft Witzenhausen op haar website.

Op naar Amersfoort zou ik zeggen, laat dat bij mij nou om de hoek zijn. Wanneer de drukte wat geluwd is, ga ik eens kijken of de croissant echt wel zo bijzonder is. Volgens heel veel kenners kan je namelijk bij het Lokaal in Amersfoort ook een goede croissant scoren. Smaken verschillen denk ik dan maar.

Proof Bakery | Leeghwater 21 | Amersfoort (Vathorst)

Woon je nou niet in de buurt van Amersfoort dan is hier een lijst van bakkers waar je ook een uitstekende croissant kunt krijgen. https://vanfransebodem.nl/2018/11/14/franse-bakkers-in-nederland/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s