Grands Crus de Bordeaux proeven van 2020

In de maand maart is het altijd de beurt aan de Grands Crus om dan geproefd te gaan worden. In de Beurs van Berlage had onder andere Perswijn weer de nodige eigenaren van Grands Crus wijnen uitgenodigd. Met proefglas en opschrijfboekje in de hand betrad ik de zaal. De zetting is eigenlijk altijd hetzelfde, lange wit gedekte tafels met daarop de flessen wijn, wel of niet gekoeld in een ijs-koeler, daarachter soms de eigenaar maar meestel iemand van communicatie/PR en op statafels daarvoor staan de spuugbakken en broodplanken met brood en kaas.

Bij binnenkomst ga ik mij eerst altijd oriënteren, wie staat er en wat wil ik gaan proeven. Meestal kom ik toch uit op de wijnen uit de Médoc streek, onder andere Paulliac, Margaux en Haut-Médoc. Ondertussen kennen we al de nodige châteaus maar nog niet allemaal. Zo wil ik nog graag naar Château Giscours, waar ik dit jaar zeker een bezoek aan ga brengen. De wijn is geweldig van kleur en smaak en kan heel goed nu al gedronken worden maar zeker ook nog een tiental jaren blijven liggen om bijvoorbeeld op een mooi feestelijk moment ontkurkt te worden. Het château zelf is geweldig om te zien, de Directeur General is een Nederlander dus dat zal makkelijk communiceren worden. Aan het eind van de proeverij neem ik als ‘toetje’ altijd een Sauternes wijn, heerlijk koud en vooral zoet, lekker voor bij een dessert bijvoorbeeld.

In de afgelopen jaren heb ik al menig artikel geschreven over het Grands Crus proeverij fenomeen, zie hieronder. Op naar volgend jaar, het is altijd weer een feestje om dit mee te maken.

Ook een keer naar deze geweldige wijnproeverij? Houd dan de website van Perswijn in de gaten of abonneer je op hun nieuwsbrief. A la prochaine!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s