Top 10 van souvenirs uit Frankrijk

Ik kom terug uit Frankrijk en ik neem mee…

Over een aantal weken reizen er weer vele Nederlanders richting Frankrijk, sommige zitten er nu al tijdens de mei vakantie.  We snuiven weer de Franse sfeer op en eten en drinken de nodige Franse producten. Graag nemen we die Franse sfeer mee naar Nederland en we doen dat door menig Frans souvenir mee naar huis te nemen.

Ik heb een lijst gemaakt van mijn 10 top souvenirs. Vele van deze producten neem ik soms in grote getale mee terug naar Nederland. Vaak niet alleen voor mijzelf, maar ook voor familie, kennissen en vrienden, zodat ik regelmatig met een aardige boodschappenlijst in een Franse supermarkt ben te vinden.

Ik ben, naast deze lijst, erg benieuwd wat jullie, lezers en volgers, zoal meenemen uit Frankrijk.

IMG_2319

1. Le Petit Marseillais, zowel de douche gel als de shampoo en cremespoeling, navullingen voor zeeppompjes, deodorant en de lipbalsem.

2. Herbes de Provence, liefst in grote zakken.

3. Franse tijdschriften.

IMG_2299

4. Bonne Maman, elke keer nemen we weer andere koekjes en cakejes mee.

IMG_39215. Fleur de Sel.

6. Witte Balsamico azijn van het merk Maille.

IMG_17827. Sardientjes

8. Espadrilles.

9. Grote potten kleine augurkjes.

IMG_0751

10. Opinel messen.

Wat nemen jullie zoal mee uit La Douce France?