Nieuwe Franse hotspot Le Petit Deli Amsterdam

Er is weer een nieuwe Franse hotspot geopend in de Jordaan! En wel in de Tweede Egelantiersdwarsstraat 16! De winkel heet Le Petit Deli. Geheel in Parijse sferen kan je hier een heerlijk broodje nuttigen, een sapje drinken, of even bijkomen met een kop koffie. Voor bij die koffie hebben Lotte de Peuter en Kaj Faber de nodige patisserieën in huis. Ze werken onder andere samen met Petit Gateau (Franse patisserie), Tout patisserie, Arti choc en Sharp Sharp (bekend van de gluten & suikervrije taartjes!)

IMG_1412b-768x512

Lotte en Kaj leerde elkaar kennen in de Amsterdamse horeca, hij als sommelier en gastheer en zij als gastvrouw. Het idee van een eigen winkel borrelde al jaren bij Lotte en met Kaj als goede partner kwam het er dan eindelijk van. Samen bestieren ze nu met veel enthousiasme ‘Le Petit Deli’, waar ze met name allerlei producten uit de stad verkopen. Onder het pand bevindt zich een wijnkelder met bijzondere wijnen die normaal gesproken alleen te verkrijgen zijn in restaurants maar, door het goede netwerk van Kaj, nu ook te koop zijn voor de consument.

IMG_1331b-1024x683.jpg

De winkel heeft een frisse, witte, eigentijdse uitstraling, waardoor de producten nog beter uitkomen. Echt helemaal Frans is de winkel niet, want ze verkopen naast macarons en crêpes ook pancetta en pindakaas. Maar ach, dat maakt het alleen maar leuker!

IMG_1339b-768x512.jpg

Meer weten over Le Petit Deli en de cursus wijnproeven die binnenkort van start gaat?

Le Petit Deli | Tweede Egelantiersstr. 16 | Amsterdam | lepetitdeli.nl

Een gedachte over “Nieuwe Franse hotspot Le Petit Deli Amsterdam

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

%d bloggers liken dit: