Gien aardewerk te koop bij Monoprix

Op ongeveer 100 km ten zuiden van Parijs, ligt de stad Gien. Een stad die bekend staat om zijn aardewerk, oftewel zoals ze het in Gien noemen: ‘faïence’. Faïence is een verwijzing is naar Faenza, de Italiaanse plaats die bekendheid kreeg door het schitterende aardewerk.

10591121.jpg
© Monoprix x Gien

In Gien staat de aardewerkfabriek, waar de zogenaamde Faïence de Gien wordt geproduceerd. De fabriek werd in 1821 gesticht door de Engelsman Thomas Hall. Het aardewerk of Faïence uit Gien, is niet goedkoop. Maar als je je bedenkt dat er bijna een hele dag gewerkt wordt aan een theepot, die dan ook nog voor het grootste deel met de hand beschilderd wordt, dan begrijp je dat het vaak om uniek handwerk gaat, waar natuurlijk voor betaald moet worden.

10591133.jpg
Assiettes à canapés “Fleurs noires” de la ligne G by Gien © Monoprix x Gien

Maar daar gaat nu verandering in komen, want vanaf 12 oktober 2017 is tegen een redelijke prijs aardewerk van Gien te koop bij Monoprix. De faiencefabriek van Gien lanceert dan zijn eerste collectie Fleurs Noires.

10591191.jpg
Assiettes plates “Fleurs noires” de la ligne G by Gien © Monoprix x Gien

Op het aardewerk zijn oude tekeningen van irissen, hortensia’s en rozen verwerkt, herbewerkt en opnieuw ingekleurd. De aardewerkcollectie is verpakt in een doos van populierenhout, gemaakt in de Jura, zodat je het servies daar makkelijk in kunt bewaren of cadeau kunt geven. De prijzen zijn vanaf 9 euro. Een mooi cadeau voor een fraai gedekte tafel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s