Louise Petit Restaurant Rotterdam, nieuwe Franse hotspot

louise petit restaurant rotterdam

Ze is nog maar net een maand open en heeft al lovende resenties gekregen van onder andere de NRC. Loesje Tieleman is nog maar 21 jaar, maar heeft al haar eigen restaurant. Genoemd naar zichzelf, maar dan in het Frans: Louise Petit restaurant.

Schermafbeelding 2018-10-03 om 13.05.59

Gestimuleerd door haar vader, een bekende in de Rotterdamse horeca, en het Franse joie de vivre wat Loesje zo aantrekkelijk vindt, komt haar droom uit. Het Parijse leven naar Rotterdam halen met heerlijke authentieke Franse gerechten als escargots, Côte de boeuf, salade de tomates en steak tartare.  Dit alles geserveerd op oud servies wat Loesje persoonlijk opsnort op onder andere de grote brocantemarkt in Lille.

Het interieur van Louise straalt Parijse sfeer uit met lange banken tegen de muur, tafeltjes gedekt met witte kleedjes en zwarte stoelen. De witte bolvormige glazen lampen geven genoeg licht om de gerechten op je bord nog te kunnen zien. Met de 26-jarige chef-kok Kelvin in de keuken, jonge meiden die je bedienen en de 21-jarige Loetje aan te roer is dit restaurant met recht jong en nieuw. Een echte hotspot dus!

https://www.louisepetitrestaurant.com/menu

9 reacties op ‘Louise Petit Restaurant Rotterdam, nieuwe Franse hotspot

  1. Ik ben enorm dol op de franse keuken. Lovende recensies zijn voor mij altijd een reden voor een bezoekje. Een uitdaging is het om het gerecht te vinden wat de kok het beste kan bereiden.

    Geliked door 1 persoon

    1. Klopt helemaal Pim al is dat wel persoonlijk. De beste test is vaak ergens regelmatig gaan eten. Maar ja dat kan niet altijd. A.s woensdag publiceer ik een artikel over Franse restaurants in Rotterdam althans restaurants met minimaal 1 Frans gerecht op de kaart. Gr. Mireille

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s