Fromagerie L’Amuse IJmuiden/Amsterdam

Fromagerie L'amuse

Tijdens de door Business France georganiseerde workshop wijn- en kaascombinaties kwam ik in contact met kaas-goeroe Betty Koster. Ik moet mij verontschuldigen want ik kende haar en haar winkels nog niet maar na deze sessie des te meer. Want wat is Betty een vakvrouw en een gepassioneerd iemand die met zoveel kennis en lol haar verhaal kan vertellen over kaas.

img_8040.jpg

Met grote passie vertelt ze over de herkomst van de kazen, weet ze hoe en hoe lang kazen gerijpt hebben en kent ze het hele productieproces. Ze bezoekt menig kaasboer/-boerin hoog weggestopt in de Franse bergen en deze komen vervolgens van die berg af om Betty in Nederland te bezoeken. Dat wil wat zeggen. Ik denk ook dat als je de winkel in IJmuiden binnenstapt en Betty is aanwezig je het eerste uur niet meer naar buiten komt. Maar niet alleen Betty is de binder ook de 400 soorten kaas uit binnen- en buitenland zijn denk ik datgene wat je lang in de winkel houdt.

Fromagerie l’Amuse organiseert ook wijn en kaas combinatie-proeverijen. Heel toevallig is er deze maand nog eentje op 28 oktober a.s. Ook geeft Betty advies aan de horeca wat betreft een goede wijn-kaas combinatie. Als restaurateur kan je met jouw wijn die je bij kaas wilt gaan serveren naar Fromagerie l’Amuse gaan en Betty zoekt daar dan de juiste kazen bij, quel service!

dokweg-voorbeeld-770x344.jpg

Fromagerie l’Amuse  |  Dokweg 21 IJmuiden en Olympiaplein 111 Amsterdam  |  lamuse.nl

2 reacties op ‘Fromagerie L’Amuse IJmuiden/Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s