Frankrijk in (is) een plaatje

Bonjour dit is de rubriek Frankrijk vatten in een plaatje want Frankrijk is een plaatje. Wat is voor jou die Franse sfeer? Is dat het terras in Parijs of op het dorpsplein in een klein gehucht in de Provence. Zegt een Franse markt jou alles of zie je liever die vissershuisjes aan de zee en kan je op die manier mijmeren over La Douce France. Welk beeld brengt jou terug naar het Franse land?

Vandaag is de beurt aan Hetty Brinkhof van Het Franse huis

Hetty: “Als ik aan Frankrijk denk, dan denk ik aan brocante markten, struinen door de straten van slaperige dorpjes die voor dag en dauw, ontwaken en in alle vroegte vollopen met handelaren die de mooiste brocante uitstallen.”

“Voor de Fransen is brocantes bezoeken een populaire vrijetijdsbesteding.
Voor mij is het de leukste baan die er is… Brocante zoeken in Frankrijk heeft iets spannends. In alle vroegte op pad, de spanning in je lijf, de Franse marktlocaties in oude stadjes, pittoreske dorpspleinen in combinatie met het zonnige weer zorgen voor sfeer.
We zijn vol verwachting wat we gaan vinden……..
Soms teleurgesteld, soms met een brede glimlach en een volle auto richting huis.
Voor de één oude rotzooi voor mij de mooiste schatten die er zijn.”

sdr

Wil je meedoen? Dat kan. Stuur dan je naam, beeld en toelichting naar vanfransebodem@gmail.com. Wij plaatsen het dan graag op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: