Vermakelijk boek van Asjha van den Akker

Afgelopen anderhalve week was er op dit blog de winactie voor het boek Mais oui! van Asjha van den Akker. De winnaars zijn ondertussen bekend. Naast de winactie kon je in dat artikel ook meer te weten komen over Asjha en haar nieuwste boek.

Het boek Mais oui! Verhalen uit Frankrijk van Asjha van den Akker is een vermakelijk en soepel te lezen boek. De verhalen zijn behapbaar, beetje column achtig, maar sluiten toch ook weer op elkaar aan. Zo wijdt ze een hoofdstuk aan Celine Noix, een vrouw die noten produceert en ook verkoopt en het volgende hoofdstuk is een recept voor een salade aux noix. Alle heerlijke eenvoudige recepten zijn voorzien van een wijntip van husband Ed, een leuk detail. Door deze recepten te mengen met de Franse verhalen wordt het boek een geheel. Het boek doet mij ook een beetje denken aan het boek van Esther Verhoef, Wonen op vakantie. Dat boek was ook een mengeling van verhalen, recepten en tips.

Voor mij staan er ook een aantal bekende onderwerpen in het boek zoals het water Abatilles uit Arcachon en het girafje Sophie. De top 10 Franse films die Asjha geeft in het boek zou ik uitbreiden met de films La Piscine, Il y a longtemps que je t’aime en Les Petits Mouchoirs. Deze laatste film is vooral leuk omdat hij voor een groot deel is opgenomen bij het Bassin van Arcachon, wat bij mijn tweede huis in de buurt ligt. Veel herkenbare plekken zijn er te zien. Zo ook in het boek van Asjha, veel leuke ontroerende en herkenbare verhalen in dit heerlijke boek. Neem het mee naar het strand en waan je even op het Franse platteland of lees hem op je balkon of in je tuin in Nederland en waan je in La douce France. Veel leesplezier.

Het boek is te bestellen via Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s