Kookwinkel Oldenhof Amersfoort

Peugeot

Een genot voor mij deze kookwinkel, zowel als hobbykok, maar ook als blogster van mijn blog van Franse bodem. Er staan zoveel mooie Franse artikelen bij elkaar in deze winkel, dat ik vond dat ik daar een blogje aan moest wijden. Ook kan deze winkel een mooi onderdeel zijn voor de winkelroute L’Amersfoort die ik aan het ontwikkelen ben. Een route door Amersfoort met winkels/ bedrijven die iets te bieden hebben op het gebied van Frankrijk. Maar daar over een andere keer meer.

Opinel

Midden in de Langestraat in Amersfoort bevind zich deze redelijk grote winkel van Oldenhof op het gebied van kookgerei. Oldenhof is een begrip in Midden-Nederland, ze hebben naast de vestiging in Amersfoort ook nog een vestiging in Hilversum en Zwolle. Regelmatig geven ze kookdemonstraties in de winkel van de verschillende merken die ze voeren.

Laquiole

Als ik daar rond loop valt mijn oog natuurlijk op al die mooie Franse merken die ze hier hebben. Zo hebben ze, hoe kan het ook anders, Le Creuset, Opinel, Laquiole, Mauviel, Magimix, StaubPeugeot en de Buyer. Bijna allemaal merken die hier op mijn blog al eens langs zijn gekomen.

StaubBehalve de merken Mauviel en de Buyer. Mauviel produceert, sinds 1830, pannen van koper. De collectie die Oldenhof verkoopt omvat verschillende series uitgevoerd in koper, aluminium en roestvrij staal. Er is ook nog een keuze in dikte van het metaal en materiaal van de greep.

Mauviel

Naast deze mooie koperen pannen collectie hebben ze ook deze tarte tartin vorm van Mauviel. Een tarte tartin is zeg maar een omgekeerde appeltaart. Je maakt hem in de ijzerenvorm en wanneer hij klaar is draai je hem om op het porseleinen bord. Een handig en mooi setje.

Mauviel

Deze koekenpannen vond ik gewoon leuk om op de foto te zetten. Franse koekenpannen van het merk de Buyer. Een familiebedrijf uit de Vogezen die sinds 1830 koekenpannen produceert. De handvatten in de vorm van een Eiffeltoren, apart.

de BuyerAl deze mooie producten van Franse bodem zijn te bewonderen, maar zeker ook te koop bij Oldenhof. Oldenhof is een familiebedrijf dat sinds 1821 bestaat. In Zwolle hadden ze een smederij waar grote gietijzeren fornuizen werden geproduceerd. In de bijbehorende winkel kon men terecht voor allerhande gereedschappen die door Oldenhof gefabriceerd werden. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid, zijn er vestigingen bij gekomen, is het productassortiment uitgebreid en hebben ze een uitgebreide webshop. Meer info over de winkels, de producten en kookdemonstraties vindt je op www.kookwinkel.nl

Oldenhof Amersfoort | Langestraat 77 | 3811 AC Amersfoort | 033 475 95 82

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s