Boek 57 ‘iconen’ van Franse bodem

IMG_1013Begin juni van 2015 zat ik met Aernoud om de tafel om het idee voor een boek over ‘iconen’ uit Frankrijk door te spreken. Meestal spreek je over personen als het om ‘iconen’ gaat, maar wij wilde beide juist ‘Franse’ voorwerpen bestempelen als ‘iconen’. Vaak gewone voorwerpen die Frankrijk Frankrijk maken en die bekend staan als uniek, zoals de alpinopet en het Bretonse streepje.

Nou wilde het geval, dat ik al veel blogartikelen over dat soort voorwerpen had gepubliceerd op mijn blog van Franse bodem. Ik heb dus een keuze hieruit gemaakt, mijn keuze weliswaar. Er zijn natuurlijk nog veel meer ‘iconen’ van Franse bodem die niet in het boek voorkomen, het is dan ook een impressie. Wie weet komt er nog een deel 2 of 3!!!

Het boek bevat allerlei leuke feiten en weetjes over 57 ‘iconen’ van Franse bodem, zoals de Solex, Mehari, Paris Match, de Bic pen, Marianne, Laduree, Michelin, Longchamp, Repetto ballerina, Sophie La Girafe en Anis de Flavigny. Het aantal ‘iconen’ is ook gekozen met een reden, die reden kan je lezen in mijn boek! Wil je dus iets meer weten over een aantal mooie ‘Franse’ iconen, dan moet je zeker mijn boek bestellen en vooral ook lezen. Het boek is uitermate geschikt als Sinterkerst en Nieuw cadeau, of als relatiegeschenk.

Je kunt het boek bestellen via www.edicola.nl of bol.com

https://www.facebook.com/vanfransebodem/

%d bloggers liken dit: