WINACTIE: boek Domweg gelukkig in de Berry

Vandaag 30 mei 2024 verschijnt het boek van Rudi Wester; Domweg gelukkig in de Berry. Het boek vertelt over de twintig jaar dat ze een huis had op het platteland in de Berry, een vrij onbekende streek in het zonnige hart van Frankrijk. Ze beschrijft de veranderende regio, haar typisch Franse en een beetje eigenaardige buren, de schoonheid van de streek, het bourgondische leven en al haar belevenissen in die twintig jaar.

O, de Berry! Een van de mooiste – en onbekendste – streken in het hart van Frankrijk, en ook nog eens de streek van de schrijfster George Sand.

In 1999 kocht Rudi er een tweede huis en raakte langzaam maar zeker vertrouwd met de bewoners van de tien andere huizen in het gat in Frankrijk, dat ze Het Gehucht doopte.
Achttien jaar lang verbleef ze met tussenpozen in de Berry. Er kwamen nieuwe bewoners in Het Gehucht, zoals Emma, die Friese paarden fokte. Het leven van boer Pascal verliep steeds grilliger, zowel qua beroep als vrouwen. Parijs werd gedurende zes jaar haar standplaats, vlak bij de Berry. En schrijfster George Sand kwam steeds meer ‘in’, ze kreeg zelfs een nieuw museum. Hoe geweldig ze haar nieuwe stek ook vond, het haperende internet ging haar steeds meer opbreken. Wat bleef was het verstilde landschap, de riviertjes, de geheimzinnige Vallée Noire. Zo vertrouwd, zo beeldschoon. Een plek om domweg gelukkig te zijn.
 
Rudi Wester studeerde Franse taal- en letterkunde. Ze is literair criticus, oud-directeur van het Institut Néerlandais in Parijs en oud-directeur van het Literair Vertalingenfonds. Ze schreef onder meer Beau Berry (2004), Vriendinnen van vroeger, vrouwen van nu (2012) en Bestaat er een raarder leven dan het mijne? Jef Last 1898-1972 (2021).

Domweg gelukkig in de Berry
Paperback, 256 pagina’s
Prijs: € 21,99
ISBN: 978 90 446 5405 9

WINACTIE
Van Franse bodem mag 1 exemplaar weggeven van het boek Domweg gelukkig in de Berry. Wat moet je daar voor doen? Abonneer je op Van Franse bodem via

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Je krijgt dan alle nieuwe blogpublicaties Van Franse bodem in je mailbox.
De actie loopt tot en met 12 juni 2024. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Eén reactie op “WINACTIE: boek Domweg gelukkig in de Berry”

  1. winni van wier Avatar
    winni van wier

    Weer zo’n leuk boek voor de vakantie of als voorpret. En wie weet als inspiratie 🇫🇷. Bon chance iedereen 🤞

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Franse adressen in Nederland

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Volg Van Franse bodem

Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken