Boekje Parijs of Paradijs?

Na jaren over gastronomie geschreven te hebben deels in Nederland en deels in Frankrijk besloot Monica Penders samen met haar zoon een boekje te schrijven over (culinair) Parijs. In het boekje willen ze de verschillen van arm en rijk laten zien. Zo schrijven ze bijvoorbeeld over de twee grote warenhuizen Galaries Lafayette en Le Samaritaine en hun grote delicatessen afdelingen om vervolgens achterin het boekje een artikel op te nemen van de organisatie Restos du Coeur. Met maar liefst 2300 Restos du Coeur verspreid over Frankrijk delen zij maar liefst 600.000 maaltijden per dag uit aan mensen die anders met een lege maag naar bed zouden zijn gegaan.

Verder wordt er in het boekje van zo’n 60 pagina’s de vele musea besproken, komt het wijnmuseum aan bod en het kaasmuseum dat in 2024 geopend werd.

Een boekje dat je aan het denken zet. Is Parijs alleen maar pracht en praal of zit het hem juist in die kleine dingen die je ook in zo’n stad kan doen en (bijna) niks kosten. Zoals heerlijk luieren in een stoel in de Tuilerieën of langs de kade zitten van de Seine. Ik denk meer aan een combinatie daarvan, ergens heerlijk lunchen om vervolgens in Bois de Boulogne onder een boom uit te buiken. Het hoeft allemaal niet duur en chic maar kan wel, ligt er maar net aan wat jezelf wilt en kunt natuurlijk.

Parijs is altijd een goed idee en zoals Michèle Lainé zegt in haar voorwoord makkelijk te bereiken met de Eurostar trein in ruim 3 uur.

Het boekje is te koop bij twee boekhandels in Amstelveen (Venstra en Blankevoort) en landelijk via de drukker te bestellen via

info@020drukwerk.nl of telefoonnummer: 020 6400731 (020drukwerk)

Het boekje kost 12.50 Euro en er komt 2.50 Euro bij voor verzendkosten. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar de Restos du Coeur.

Plaats een reactie

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven

Volg Van Franse bodem

Lilou in Goes Fijnste Franse restaurant van Nederland 2025
Frankrijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben

French food stories
Alles over de Franse keuken