Lilou is het Fijnste Franse Restaurant 2025

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de dertiende keer twee bijzondere restaurantprijzen uitgereikt door de tijdschriften Leven in Frankrijk en Italië Magazine. 

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant 2025 ging naar Lilou in Goes. De Franse consul-generaal in Nederland, mevrouw Catherine Feuillet, reikte de prijs uit aan Maxim Leenpoel, eigenaar en chef-kok. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport:

“De doorslag heeft gegeven: de uitmuntende prijs-kwaliteit van de gerechten, de fantastische en volledig Franse wijnkaart, de ingetogen en professionele bediening zonder poeha. En natuurlijk de klassiekers uit de Franse keuken van een chef die is opgeleid aan een befaamde koksschool: een steak tartaar zoals hij hoort te zijn, de perfect gegaarde hoofdgerechten met fabuleuze sauzen en een verrassende clafoutis met rabarber en vanille-ijs.”

Van links naar rechts: Cathelijne van Vliet (hoofdredacteur Leven in Frankrijk), Catherine Feuillet (consul-generaal), met plaquette: Maxim Leenpoel, eigenaar en chef-kok, met bloemen: Iza Traas, eigenaresse en gastvrouw van Lilou, uiterst rechts juryvoorzitter Tom Kellerhuis. (Fotografie Ferry van der Vliet – Paris FvdV)
Jury voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland: 
juryvoorzitter Tom Kellerhuis, hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist;
Alain Caron, Franse chef-kok, bekend van televisie en zijn vier restaurants in Amsterdam; Jacques Hermus, culinair journalist, en Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.  

Genomineerde restaurants Fijnste Franse Restaurant 2025:
Bistrôt du Bac – Rotterdam
Bistrôt Chapeau – Blaricum
Café Garçon – Amsterdam
Kawop – Lochem (winnaar publieksprijs)
L’amour toujours – Den Haag
La Parole – Amsterdam
Le Petit Chef – Rijswijk
Lilou – Goes (winnaar juryprijs)
Loulou – Groningen
Marie – A’dam

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt waarvoor lezers van Italië Magazine en Leven in Frankrijk massaal hadden gestemd. Da Pietro uit Elburg won de publieksprijs voor Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2025. Kawop uit Lochem kreeg de publieksprijs voor het Fijnste Franse Restaurant 2025. 

De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de edities van Leven in Frankrijk en Italië Magazine die in oktober verschijnen. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media in Amsterdam, eveneens uitgever van Hollands Glorie.

Adamo Trattoria Enoteca uit Haarlem werd verkozen tot  Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2025. De Italiaanse ambassadeur in Nederland, Z.Exc. Augusto Massari, overhandigde de prijs aan eigenaar Luca Adamo. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: 

“Een plek waar de beleving vanaf het eerste moment volledig klopt: van de warme ontvangst tot de eerste blik in de keuken, van de muziek die zacht de ruimte vult tot de suggesties die op een krijtbord geschreven staan. Hier wordt gekookt met kennis van traditie én de moed om met subtiele accenten te verrassen… Hier eet je niet alleen, hier ervaar je Italië met al je zintuigen.”

Plaats een reactie

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven

Volg Van Franse bodem

Lilou in Goes Fijnste Franse restaurant van Nederland 2025
Frankrijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben

French food stories
Alles over de Franse keuken