Toujours Kapelle

Helaas afgelopen weekend al begonnen, Toujours Kapelle. Toujours Kapelle is de naam van de Franse Week die sinds 2013 georganiseerd wordt rond de Franse herdenking. In mei 1940 kwamen 3000 Franse militairen Nederland te hulp. Rond 16 mei werd er gevochten langs het Kanaal door Zuid-Beveland. Een tachtigtal Fransen stierf op Kapels grondgebied. Vanaf 1950 wordt er jaarlijks een grote officiële herdenkingsplechtigheid georganiseerd door de gemeente, in samenwerking met de Franse Ambassade. Op donderdag 18 mei 2017 wordt voor de 67e keer een officiële ceremonie ter herdenking van de Franse slachtoffers georganiseerd.

Schermafbeelding 2017-05-15 om 22.50.57.png

Naast deze herdenking zijn er een week lang vanaf 13 mei t/m 21 mei allerlei Franse activiteiten. Zo kan je morgen (donderdag 18 mei) nog genieten van een Frans diner met Franse wijn, Franse chansons en is er vrijdag een boekenmarkt met boeken over de oorlog en Frankrijk. Kijk voor het programma op: http://www.toujourskapelle.nl/toujourskapelle/programma_43770/

 

http://www.toujourskapelle.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s