Twee iconen van Franse bodem op TV5MONDE

Zowel morgenavond als woensdag 7 februari kan je gaan genieten van 2 legendarische iconen van Franse bodem. In 2 uitgebreide documentaires staan Jean-Paul Belmondo en Jean Gabin centraal. In de eerste neemt de hoofdpersoon, Jean-Paul Belmondo, zijn zoon mee ‘op reis’ en laat hem een terugblik zien op zijn carrière. Tevens zie je andere iconen van Franse bodem zoals Alain Delon en Ursula Andress. De reis van de familie Belmondo voert je van de Copacabana tot de straten van Rome, via Normandië naar de daken van Parijs.

Belmondo_par_belmondo.png

BELMONDO PAR BELMONDO: Dinsdag 30 januari om 18:40

 

Woensdag 7 februari staat de documentaire in het teken van de grote acteur Jean Gabin. Hij speelde in maar liefst 95 films en is een echte mythe uit de Franse filmindustrie. Le Monde schreef over deze docu: ‘Een gevoelig en bescheiden portret van de koning van de Franse cinema’.

Un_Francais_nomme_Gabin.jpg

UN FRANÇAIS NOMMÉ GABIN: Woensdag 7 februari om 21:00

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s