In Limburg wonende Fransman wint prestigieuze patisserieprijs

Er zal een run komen in de patisseriewinkel Smores Pastry & Chocolates aan de Stationsstraat 56 a in Maastricht. Eigenaar Sebastien Trudelle heeft zich in Parijs gekwalificeerd tot ‘Meilleur Ouvrier de France’, oftewel ‘Beste Ambachtsman van Frankrijk’.

Trudelle, die sinds een aantal jaren in Limburg woont en ook in Meerssen een patisseriezaak heeft, moest voor deze meesterproef drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak maken.
De eretitel voor professionals in de patisserie is uniek in de wereld en de officiele overhandiging volgt dan ook nog in maart, door de president van Frankrijk zelf. Ook in andere ambachten, zoals in textiel, metaal, hout en leer, worden wedstrijden voor deze ‘MOF’ gehouden. Trudelle en zijn team zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor de wedstrijd, die het thema ‘Gisteren, Vandaag en Morgen’ had meegekregen. Uiteindelijk moest de patissier drie dagen in afzondering zelf zijn ‘skills’ tonen en de drie kunstwerken maken, waarna ze door een jury werden beoordeeld. Van de 15 deelnemers kregen slechts 5 patissiers deze Franse eretitel.

www.smores.nl

Plaats een reactie

Cover Leven in Frankrijk
Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven

Volg Van Franse bodem

Lilou in Goes Fijnste Franse restaurant van Nederland 2025
Frankrijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben

French food stories
Alles over de Franse keuken