Frankrijk
Een reactie plaatsen

Zesde landelijke Dag van de Franse taal op 14 november

Voor het zesde jaar op rij wordt op 14 november 2019 de landelijke Dag van de Franse taal georganiseerd op veel middelbare scholen in Nederland. Je kunt je als school hiervoor aanmelden. Via een projectboekje wordt er allerlei lesmateriaal aangeboden die je die dag op je school kunt uitvoeren. Een belangrijk doel van de dag is om de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen.

Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in het teken staan van de Franse taal en cultuur. De vaksecties Frans organiseren dan speciale themalessen en workshops, vaak in samenwerking met andere vakken, en nodigen gastsprekers en artiesten uit om leerlingen te enthousiasmeren voor hun vak.

Affiche-Dag-van-de-Franse-taal-2019-214x300

De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

Voor meer informatie en het opvragen van het projectboekje: www.dagvandefransetaal.nl 

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s