Werk Franse kunstenaar Jean-François Millet in Van Gogh Museum

In het van Gogh museum in Amsterdam is al vanaf 4 oktober de tentoonstelling Jean-François Millet. Zaaier van de moderne kunst te zien. Zijn werk was vooruitstrevend  voor de tijd waarin hij leefde. Met zijn radicale schildertechniek, moderne stijl en inspirerende verbeelding van het boerenbestaan, werd Millet een ware zaaier van de moderne kunst.

unnamed

Voor het eerst is er een grote, internationale tentoonstelling gewijd aan Millet en hoe zijn kunst als inspiratiebron diende voor kunstenaars na hem, zoals Vincent van Gogh, Camille Pissarro, Georges Seurat, Claude Monet, Giovanni Segantini, Winslow Homer, Paula Modersohn-Becker, Edvard Munch, Kazimir Malevich en Salvador Dalí.

Millet had een bewogen maar succesvolle carrière. Tijdens zijn leven kreeg hij vaak kritiek op zijn schilderijen, vanwege zijn radicale schildertechniek en om de maatschappijkritiek die uit zijn weergave van het boerenleven zou spreken. Vlak na zijn dood werd Millet door de Franse staat omarmd als een nationale held, die het eigen platteland in al zijn glorie had vastgelegd.

De tentoonstelling is nog te zien tot 12 januari 2020. Klik hier voor meer info.

Van Gogh Museum | Museumplein 6 | Amsterdam

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s