Niet verrassend maar wel mooi, de Monet tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag

Een beetje kunstliefhebber zal het al wel opgemerkt hebben, er is sinds 12 oktober 2019 een grote tentoonstelling met werk van Monet te zien in het Kunstmuseum in Den Haag. Zo’n 40 werken zijn bijeengebracht in de kleine aaneengeschakelde ruimtes. De werken hangen bij elkaar op thema, de waterlelies bij de waterlelies en de Blauwe regen schilderijen bij de andere Blauwe regen schilderijen.

De tentoonstelling richt zich met name op de laatste periode van Monets leven, de jaren 1900-1926. Hij had zich toen teruggetrokken op zijn landgoed in Giverny in Frankrijk en maakte daar zijn meest beroemde schilderijen. Zijn eigen tuin diende daarbij als inspiratiebron.

De meeste werken die er te zien zijn worden voor het eerst in Nederland vertoond. De tentoonstelling heeft aan belangstelling geen gebrek, maar het is zeker niet te druk. Je kunt de meesterwerken allemaal goed en op je gemak bekijken. Op de entreeprijs zit wel een toeslag dus je moet toch nog in de rij staan bij de kassa. De gratis app die je kunt downloaden op je telefoon zou ik zeker aanraden, want dat gaf de tentoonstelling net dat beetje extra. De overwegend kleurrijke werken van Monet zijn nog te zien tot 2 februari 2020 in het kunstmuseum in Den Haag.

……en als je dan toch in het Kunstmuseum bent, zou ik zeker ook even de tentoonstelling Mondriaan en de Stijl gaan bekijken en zeker ook Let’s Dance. Deze laatste brengt de bijzondere relatie tussen mode en dans over en weer uitgebreid in beeld. Met ook erg veel creaties van couturiers van Franse bodem.

Lees hier meer over Monet.

2 reacties op ‘Niet verrassend maar wel mooi, de Monet tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s