De Franse favorieten van Michèle (Business France)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Deze keer de Franse favorieten van de Française Michèle Lainé van Business France, die inmiddels al jaren in Nederland woont (en zich ook Nederlandse voelt). 

thumb_6000199014241Camembert de Normandie
Als Normande ben ik met vele lekkernijen uit deze groene streek opgegroeid waaronder Camembert maar dan de echte AOP Camembert de Normandie moulé à la louche die gegarandeerd in deze steek is geproduceerd. Dat wil zeggen dat deze witte schimmelkaas van rauwe koemelk niet gepasteuriseerd is en handmatig met een pollepel opgeschept wordt in ronde vormen voor de rijping. Deze ambachtelijke camembert is veel romiger en lekkerder dat een industrieel gepasteuriseerde camembert die niet per se gefabriceerd is in Normandië en dus ook niet aan alle eisen van het Europese AOP-keurmerk voldoet.

De echte camembert komt oorspronkelijk uit het Normandisch dorpje Camembert en werd al in 1791 gemaakt door een vrouw Marie Harel. De ronde kaas heeft een diameter van 10 tot 11 centimeter, een gewicht van 250 gram en een dikte van 3 centimeter. De kaas is in wit papier gewikkeld en in een rond doosje van populierenhout verpakt. 

IMG_8849

Franse wijn
Als exportadviseur voor de wijn- en gedistilleerde sector bij Business France, de commerciële afdeling van de Franse Ambassade, adviseer ik Franse wijnproducenten met hun exportactiviteiten op de Nederlandse markt. Het spreekt voor zich dat ik graag regelmatig een glas Franse wijn drink. Mijn keuze is afhankelijk van de gelegenheid, van het seizoen en van wat ik erbij eet af. Gelukkig biedt mijn moederland met 15 wijngebieden een enorme diversiteit aan wijnen: stille en bruisende wijnen, droge en zoete witte wijnen, soepele of juist krachtige rode wijnen en licht en fruitige rosés. 

Dus voor elk wat wils, dat is de kracht van het Franse wijnaanbod en voor mij een eer om voor de Franse producenten te mogen helpen op de Nederlandse markt.  

eau-thermale-avene-zon-website-creme-spf30-50ml

Avène
Al jaren gebruik ik huidverzorgingsproducten van het Franse merk Avène. Het bronwater uit het Zuid Franse dorpje Avène heeft een heilzame werking op huid en haar. Het bronwater is verzachtend, anti-irriterend en rijk aan bestanddelen voor de gevoelige huid. De producten (ook make-up) van Avène zijn betaalbaar en verkrijgbaar in bijna alle Franse apotheken en inmiddels in sommige Nederlandse apotheken. Ik bestel ze zelf nu online.

Unknown.png

 

Maison 1.2.3
Frankrijk is ook bekend om zijn vele modehuizen en het is voor veel vrouwen een feest om in Frankrijk te winkelen. Ook voor mij! Als ik “thuis” ben dan plan ik een dagje winkelen om op zoek te gaan naar nieuwe creaties. Zoals vele dames heb ik een aantal winkels waar ik graag kom. Zo kom ik o.a. graag bij de winkels van Maison 1.2.3 https://www.maison123.com/. Hier word ik altijd goed geholpen en meestal slaag ik er ook. Zowel de zakelijke, feestelijke  als casual vrouwelijke stijl bevalt mij goed, de stoffen en de kleuren sluiten aan bij mijn smaak en als bonus is de prijs -kwaliteit verhouding erg goed.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s