De Franse sfeer spat van het doek!

Bij het zien van het werk van Dominique voelde ik de Franse sfeer op een terras in de Provence, de warmte, het geluid van servies, bestek en kletsende mensen. De ober die de bestelling door-roept naar de bar, de drankjes die vervolgens op het marmeren tafeltje worden gezet en de eerste koude slok van een gekoeld drankje tijdens een zomerse middag.

Dominique Godeke woont in Amersfoort-Zuid, is moeder van 2 jongens en schildert heerlijke Franse sfeerbeelden.

IMG_2916.jpg
Dominique:  
“Als kind met een Franse naam logeerde ik vaak bij Franse familie en in de vakanties gingen we altijd naar Frankrijk. Ook nu ik zelf een gezin heb, kom ik daar heel graag en regelmatig. Het is de sfeer die me zo trekt, de sfeer die nergens anders te vinden is, heb velen landen bezocht in de 10 jaar dat ik stewardess was, maar Frankrijk blijft veruit favoriet 

Ben regelmatig in Frankrijk achter mijn schildersezel te vinden. Ik heb daar ook lessen gevolgd. Het is mijn uitdaging, om de ambiance, warmte, sfeer en zelfs de geur te vangen in mijn werken. Tijdens de wintermaanden ben ik in mijn atelier te vinden, en probeer ik met de beelden die ik gemaakt heb in Frankrijk, natuurlijk vergezeld van Franse muziek, diezelfde sfeer te vangen in mij werk.”

Dominique heeft geen website, maar wel een mailadres waarop ze te bereiken is: dominiquegodeke@ziggo.nl

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

4 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s