Frans filmfestival Tapis Rouge

Van 11 tot en met 16 november aanstaande wordt de derde editie van het Franse filmfestival TAPIS ROUGE georganiseerd in De FilmHallen in Amsterdam.
Met 9 zalen is De FilmHallen één van de grotere bioscopen van Amsterdam, en sinds 2020 de vaste en zeer gewaardeerde partner van het festival. Daarnaast wordt tijdens de festivalperiode een selectie van het programma vertoond in andere steden.
Tijdens de zes dagen van het festival zal elke avond één film centraal staan. Het filmprogramma bestaat uit 20 films en in totaal zijn er 60 vertoningen.

De films die onder andere te zien zijn:

GAGARINE (2020, Fanny Liatard & Jeremy Trouilh)
Over de gelijknamige wijk waar de jonge Youri opgroeit en die hij samen met andere bewoners probeert te behoeden voor de sloop.

ILLUSIONS PERDUES (2020, Xavier Giannoli)
Een menselijke komedie over een jonge dichter in de 19e eeuw die zijn geluk beproeft in Parijs.

BOÎTE NOIRE (2020, Yann Gozlan)
Mathieu onderzoekt de oorzaak van een vliegramp zonder te weten waar zijn zoektocht naar de waarheid hem zal brengen…

LA CROISADE (2020, Louis Garrel)
De zoon (13) van Abel en Marianne heeft stiekem hun kostbaarheden verkocht. Kinderen over de hele wereld hebben hun krachten gebundeld om een mysterieus ecologisch project te financieren, waarmee ze de wereld willen redden.

Ook dit jaar programmeert TAPIS ROUGE met 20 films en 60 vertoningen weer een gevarieerde selectie van première films, exclusieve screenings van films die in Nederland niet zullen worden uitgebracht en specials met waar mogelijk gasten uit de Franse cinema. Een programma voor filmliefhebbers van alle leeftijden en nationaliteiten.

Kijk voor meer info op de website van Tapis Rouge

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s