Frans automerk Renault komt met virtueel museum

Het Franse automerk Renault blijft zichzelf opnieuw uitvinden en opent voor het eerst in zijn geschiedenis een gloednieuw virtueel museum, alsook een nieuwe webshop met merchandise. En nu we toch in lockdown zitten gaan we maar weer meer online doen. Daar past dit vitruele museum heel goed in. De ideale gelegenheid om, met op de achtergrond een Frans chanson, 123 jaar Franse autopassie te herbeleven.

Renault sluit weer aan bij zijn verleden en lanceert officieel zijn eerste virtuele museum ‘The Originals’, dat online en volledig gratis ter beschikking wordt gesteld. Dit virtuele museum herbergt ook de nieuwe webshop ‘The Originals Store’. Hier kunnen bezoekers merchandisingproducten bestellen, waarvan sommige ook in het Atelier Renault op de Champs-Elysées verkrijgbaar zijn. Beide sites zijn overal ter wereld toegankelijk en zijn beschikbaar in zes talen (Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees en Italiaans). De volgende maanden komen daar nog andere talen bij.

Door dit nieuwe virtuele museum online te brengen, biedt Renault bezoekers uit de hele wereld onbeperkt toegang tot het culturele erfgoed van het Franse merk, een echte primeur. Ze worden op sleeptouw genomen voor een onbegrensde en vindingrijke ontdekkingstocht. Opgebouwd uit archieven en eenvoudige technische gegevens, een bezoek aangepast aan de wereld van vandaag, zo vrij en ludiek als het maar kan.

Eenentwintig mythische modellen van het merk passeren de revue in een nieuwe ervaring met innovatieve technologie, die kan worden beleefd dankzij het fotogrammetrieproces1. Deze techniek werd door het merk geselecteerd om bezoekers nog meer onder te dompelen in de ervaring en zijn iconische modellen te tonen met een ongeëvenaarde zin voor detail. Renault creëerde daartoe een unieke studio om auto’s in goede lichtomstandigheden te kunnen scannen.

PHOTOGRAMMETRIE – RENAULT 5 TL

De voertuigen werden volledig in 3D gescand en de delen die niet toegankelijk waren voor het instrument, werden hertekend en in postproductie geassembleerd.

Vanaf eind december 2021 zullen er nog andere modellen worden toegevoegd. Tegen eind januari 2022 zullen er vijftig nieuwe modellen beschikbaar zijn en tegen eind december 2022 zullen er tachtig modellen worden tentoongesteld.

De link naar het virtuele automuseum en de webshop: https://theoriginals.renault.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s