Napoleon, de musical

In het Buytenparktheater in Zoetermeer wordt vanaf vandaag woensdag 29 juni de musical Napoleon opgevoerd tot en met 10 juli.

Het ware verhaal van een eenvoudige Corsicaan die vanuit het niets opklom tot Keizer van Frankrijk. Het verhaal wordt verteld door Talleyrand, het politieke genie. Hij zag een ster in Napoleon en maakte hem tot leider van een wereldrijk dat zelfs groter werd dan het Romeinse rijk. Maar uiteindelijk wordt het een strijd tussen twee titanen. Talleyrand gaat er vanuit dat hij Napoleon tot een ster kan maken. Maar waar hij geen rekening mee gehouden heeft, is de enorme eigen wil van Napoleon en zijn obsessie met Josephine.

In de strijd die losbarst, vormen Napoleon en Josephine een van de meest bekende liefdesparen op aarde, terwijl Talleyrand langzaam in een demonische tiran verandert. Na succesvolle producties in Canada, Londen en Seoul keert Napoleon nu terug naar Europa in de Nederlandse première van deze indrukwekkende musical. Napoleon is te zien in het Buytenpark Theater in Zoetermeer in een speciale openluchtvoorstelling. Hier gingen eerder de Nederlandse versies van o.a. The Scarlet Pimpernel, Boublil & Schönberg’s The Pirate Queen en Jeanne d’Arc in première.

Voor info en tickets: https://www.napoleonmusical.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s