Eerste aflevering CHANSONS!! 9 oktober 2022

Chansons Matthijs van Nieuwkerk

CHANSONS!! Seizoen 2

Het tweede seizoen van ‘CHANSONS!!’ is vanaf zondag 9 oktober wekelijks (4X) te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 1.

In de eerste aflevering nemen Matthijs en Rob ons mee naar zanger/acteur Yves Montand en zijn grote liefde Simone Signoret. Ook bezoeken ze het wereldberoemde restaurant Maxim’s, waar de jetset dineerde en Edith Piaf feesten gaf. Achter de Moulin Rouge betreden ze de bijzondere woning van Boris Vian, de man die het chanson naar een hoger plan tilde. En in de CHANSONS!!-platenzaak leven Matthijs en Rob zich weer uit op hun favoriete plaatjes.

Rob over de draaidagen in Parijs: ‘Parijs! De magie van de stad blijft. We bezoeken het huis van de grondlegger van het chanson en het stamcafé van de grootste dichter, en komen erachter dat het nooit regent als je een mooi chanson draait. Samen met Matthijs op zondagmorgen fietsen door de verlaten straten van Parijs was een absoluut hoogtepunt’.

Matthijs over de draaidagen in Parijs: ‘Het was in alle opzichten opwindend. Soms om 4 uur op om de zon te zien opkomen vanaf Arc de Triomphe. Dan een snelle café crème bij Canal Saint-Martin voor opnames over Yves Montand en zijn geliefde Simone Signoret. En door naar het Théâtre de Mogador om op het podium met Rob te verhalen over onze heldin Barbara. Uitblazen met de hele crew op La place George-Moustaki bij een lichtgekoelde Brouilly. En dan en groupe La Tendresse fluitend terug naar ons appartement. En dat dagenlang’.

‘CHANSONS!!’ is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s