Pa’dam, eerste Franstalige muziekfestival in Nederland

Pa’Dam is het eerste Franstalige muziekfestival in Nederland georganiseerd door de Alliance Française d’Amsterdam! Er vinden 3 Franstalige optredens plaats in zowel de Melkweg als Boom Chicago.

Op 9 maart geeft Vendredi Sur Mer in Boom Chicago om 20.00 uur haar optreden.

Processed with VSCO with u3 preset

16 maart om 19.00 uur is het de beurt aan Emma Peters in de Melkweg. Dankzij het succes van haar YouTube-kanaal wordt Emma al over de hele wereld beluisterd – de remix van haar cover van Clandestina heeft de 50 miljoen streams op Spotify overschreden. Nu schrijft ze haar eigen liedjes met dezelfde spontane frisheid. In 2021 volgde op haar eerste EP Le temps passe de single Fous. Daarin zingt Emma over haar leven en haar verlangens, ongefilterd en onverbloemd. In maart 2022 bracht ze haar eerste album Dimanche uit, dat ze alleen componeerde en schreef. Van het ene nummer naar het andere voert ze ons mee: we barsten in lachen uit, drogen dan onze tranen, vinden een verloren adem, een begraven jeugd, een verlangen om te dansen of lief te hebben. Meegevoerd door haar ervaring en haar ritmes. Ze zijn talrijk en eclectisch. Bossa, hiphop, soul – het maakt niet uit: het is de stem die overheerst.

De afsluiter is Pierre de Maere op 29 maart ook in de Melkweg. Deze nieuwe revelatie uit België, zet zijn opmars voort. De vijandelijkheden werden gelanceerd in 2022 met de release van zijn eerste EP “Regrets”. Gedragen door een duizelingwekkende media- en volksaandacht, het succes van zijn gouden single “Un jour je marierai un ange” (Ik zal op een dag met een engel trouwen), en opmerkelijke podia in Frankrijk en België, blijft Pierre de Maere ons verrassen en uitdagingen aangaan.

Pa’Dam is het eerste Franstalige muziekfestival in Nederland georganiseerd door de Alliance Française d’Amsterdam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s