Boekpresentatie Ma Petite

Frankrijk, 2CV

Frankrijk, 2CVRuim 2 weken geleden mocht ik aanwezig zijn bij de boekpresentatie van het boek Ma Petite van Margré Mijer. De entourage was een oude kerk. De buiten-omgeving oogde wat rommelig, binnen was het hip en helemaal van nu. Grote oude industrielampen, lockers en oude ladekasten vulde de kleine voorruimte waardoor ik naar binnen kwam. Eenmaal in de ‘kerk’ zelf zag ik, waar ik ook keek, 2CV’s staan.

Frankrijk, 2CV

Maar liefst 10 van deze gekleurde eenden stonden keurig in het gelid opgesteld. Er miste er eigenlijk nog 2, want alle 12 zijn zij onder andere het onderwerp van het boek Ma Petite. Het boek gaat namelijk over de 2CV en haar bezitter. Zowel de 2CV als de bezitter worden prachtig in beeld gebracht. Kan ook niet anders want Margré Mijer fotografeerde en interviewde de eigenaren zelf. Daarnaast maakte ze zelf het boek van maar liefst 240 pagina’s ook op.

Frankrijk, 2CV

Ze heeft dat alles met veel zorg gedaan daarom heeft het ook zo’n 2 jaar geduurd voordat het boek eindelijk klaar was. Maar die zorg en finesse zie je dan ook zeker terug in de vormgeving van het boek en lees je uit de verhalen van de 2CV bezitters. En de meeste verhalen van die 2CV bezitters zijn zeer boeiend.

Frankrijk, 2CV

Zo is er een bezitter die van zijn Eend een elektrische auto heeft gemaakt, heel speciaal, volgens mij de eerste en enige in Nederland. Een andere trotse eigenaar maakt met zijn Eend allerlei trips naar vreemde oorden en laat deze dan sponsoren. De opbrengst gaat dan naar een goed doel. Een zeer gemêleerd gezelschap, maar wel hebben ze allemaal 1 ding gemeen, het joie de vivre gevoel dat je krijgt bij het berijden van zo’n ‘lelijk’ eendje.

Frankrijk, 2CV

De presentatie deed Margré zelf en ze bedankte een aantal mensen die haar met het ontwikkelen van het boek geholpen hadden. En natuurlijk kregen alle ‘deelnemers’ aan het boek een gesigneerd exemplaar. Daarna was het tijd voor een borrel, kaas, crêpes en andere heerlijke happen van Franse bodem.

Frankrijk, 2CV

Een erg leuke boekpresentatie van een zeer mooi boek. Het is te bestellen via www.ma-petite.nl Op deze site vind je trouwens nog meer info over Margré en uiteraard over het prachtige boek Ma Petite!

Frankrijk, 2CV

 

 

Eén reactie op “Boekpresentatie Ma Petite”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: