Van Franse bodem bezoekt Markthal Rotterdam

marché des Capucins

Een van de leuke dingen om te doen tijdens het verblijf op Franse bodem, is inkopen doen op de markt en als het even kan, in zo’n leuke, gezellige sfeervolle markthal. In de stad Bordeaux zit een hele grote markthal, Marché des Capucins, waar je heerlijke verse producten kunt scoren voor je lunch of diner. Je kunt daar ook bij verschillende stalletjes wat eten. Wat op de kraam te koop aangeboden wordt, kan je kant en klaar aan een klein tafeltje nuttigen. Op die manier doe je meteen ideeën op voor ‘nieuwe’ gerechten.

markthal Rotterdam

Zo’n markthal hebben we ook hier in Nederland, de Markthal in Rotterdam. De hal was al bekend bij mij, omdat ik begin 2015 een blogartikel heb geschreven over 1 van de ‘deelnemers’: Monsieur Saucisson,  maar nog nooit had ik de hal met eigen ogen gezien.

markthal Rotterdam

Het werd dus eens tijd voor een bezoekje van Franse bodem aan de Markthal in Rotterdam. Nadat we de auto hadden geparkeerd onder de Markthal kwamen we via een roltrap in de prachtige hal. Het ‘plafond’ is werkelijk geweldig met al dat ‘eten’ er op  geschilderd.

markthal Rotterdam

Het oppervlak waar het ‘eetgebeuren’ zich afspeelt is op zich niet zo heel groot, in het midden zijn alle ‘eetstalletjes’ en aan de zijkanten bevinden zich supermarkten, een kookwinkel en restaurantjes waaronder die van Jamie Oliver en Pickles met burgers en wines.

markthal Rotterdam

Waar ik als van Franse bodem natuurlijk naar op zoek was waren producten uit La Douce France. Na heel goed zoeken troffen we een geweldige Traiteur met mooie vissen en goed vlees. Hij verkoopt o.a. Confit de Canard (in blik) maar ook Rillettes de Canard, Fazantenpaté, kwartels en Poulet des Landes. Hier werd uiteraard wat ingeslagen.

markthal Rotterdam

Verder zit er in de Markthal dus Monsieur Saucisson, een filiaal van Le Perron voor het echte Franse stokbrood, kan je crêpes eten met Nutella en koop je macarons bij de Patissier.

markthal Rotterdam

Op Frans gebied is er dus wel iets te halen, maar echt ruim is het niet. Je ziet veel Italiaans, Surinaams en Arabisch. Al heb ik geen falafel-tentje gezien. Misschien over het hoofd gezien, want die zag ik genoeg (die hoofden) en de meesten waren aan het eten. Op sommige plekken vond ik de chique Markthal meer een vreetschuur. Ik miste een beetje de gezellig authentieke sfeer die ik wel aantref in de grote oude markthal in Bordeaux. Maar Rotterdam is dan ook geen Bordeaux, verschil moet er blijven!

markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam is dagelijks geopend.

Markthal Rotterdam | Dominee Jan Scharpstraat 298 | Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s