Dag van de Franse taal

Voor het 3e jaar op rij wordt er op donderdag 10 november 2016 de Dag van de Franse taal georganiseerd op vele middelbare scholen in Nederland. Je kunt je als school hiervoor aanmelden. Het thema dit jaar is Fêtons la francofonie. Via een projectboekje wordt er allerlei lesmateriaal aangeboden die je die dag op je school kunt uitvoeren. Een belangrijk doel van de dag is om de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen.

Verder kunnen er die dag allerlei mensen, waaronder ik zei de gek, uitgenodigd worden die  een presentatie, workshop, lezing of optreden verzorgen.

schermafbeelding-2016-10-26-om-16-09-34

Rond de Dag van de Franse taal worden verschillende wedstrijden georganiseerd. Onder andere het Concours du meiler programme voor docenten. Ze kunnen daarmee een mooi prijzenpakket winnen. Een onderdeel van dat prijzenpakket is mijn boek Cahier de France.

schermafbeelding-2016-10-26-om-16-05-46

Daarnaast kunnen de docenten samen met een schoolklas bioscoopkaartjes winnen en is er voor leerlingen een collegewedstrijd waarmee mooie prijzen te winnen zijn van schrijfster Niki Smit. Niki Smit is auteur en illustrator van de succesvolle 100%-serie. Ze houdt veel van de Franse taal, mode en cultuur en draagt die liefde uit in haar boeken en tekeningen. Haar boek 100% Coco Paris, dat momenteel verfilmd wordt, speelt zich af in de Parijse modewereld.

schermafbeelding-2016-10-26-om-16-06-31

Deelnemende scholen kunnen ook korting krijgen bij het Hanze Huis en Délifrance om de dag op culinair gebied op te fleuren.

Voor meer informatie en het opvragen van het projectboekje: www.dagvandefransetaal.nl 

Eén reactie

  1. Wat leuk: “de dag van de Franse taal”! Zal die dag extra mijn best doen 🤔 op de online cursus “nu beter Frans” die ik nog steeds volg n.a.v. een blog van jou hierover!
    Veel succes en plezier met je workshop!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s